MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Értekezlet helyett
Az érettségi vizsgák egynapos szünetében sem pihent a Bibó Gimnázium tantestülete. Az iskola új, Vörösmarty utcai létesítményében a parkettázás után az elemes bútorokat állították össze. A termekben szeptembertől a wellness területéhez tartozó szakmai előadásokat hallgathatnak majd a felnőttképzésben résztvevők.

Minderre a gimnáziumnak egy konzorciumi nyertes pályázat adott lehetőséget. Ez az együttmûködés tette lehetővé az új épület megvásárlását is 2006 januárjában. A megkezdett átépítést azonban le kellett állítani, amikor az építményt intézménnyé nyilváníttatták. A nehézségekről Batha Kálmánné, a gimnázium igazgatója beszélt. - Intézményként figyelembe kellett vennünk az Európai Unió által előírt szabványokat. A hatósági vizsgálatok után az egykori lakóépülethez vizesblokkokat építtettünk, lépcsőházat készíttettünk. Rámpákkal, valamint a kerekesszék méreteihez igazodó ajtókkal igyekeztünk könnyíteni a mozgássérültek közlekedését – ismertette az eddigi eseményeket az igazgató.
A felújítás lassan a végéhez közeledik. Az átalakuló épület alsó szintjén található a tanári szoba, mellette egy tanterem, szomszédságukban a mellékhelyiségek helyezkednek el. Az első emelet egyik tantermében éppen dolgoztak, amikor ott jártunk, a tanárok szerelték össze az asztalokat. Ahogy az igazgatónő mondta, az értekezlet helyett választották ezt a munkát. Ebben az informatika-teremben 22 internetes munkaállomás lesz. A tetőtérben pedig egy modern konferenciatermet alakítanak ki. A belső rekonstrukciót hamarosan a külső környezet csinosítása követi. Az egyidejûleg 150 fő befogadására alkalmas épületben 2007 szeptemberétől szeretnék indítani az oktatást.

(Forrás: Hévízi Tv)