MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Európai szintű közlekedést akarnak a városban
Július 28-án rendkívüli testületi ülést tartott Hévíz Város önkormányzata. (...)

Az ülésen éles vita alakult ki a „Kerékpározz Hévízen!” címû pályázat költségvetését és pályázati benyújtását tárgyaló napirend körül. Naszádos Antal képviselő megkérdőjelezte a leendő kerékpárút szükségességét, mondván több tízmillió forintba kerül az önkormányzatnak, és eddig is lehetett biciklivel közlekedni a városban.

Papp Gábor polgármester ellenben azt mondta, hogy ennyi erővel zebrákat sem kellene felfesteni az útra, át lehet jutni a túloldalra azok nélkül is. A polgármester hangsúlyozta, hogy az új városvezetés elkötelezte magát amellett, hogy Hévíz minden téren, - így a közlekedés területén is - európa-szintû várossá váljon. A vita ellenére, végül ellenszavazat nélkül fogadta el a pályázatról szóló előterjesztést a testület.

Az önkormányzat emellett döntött a Zrínyi utca 1. számú telek megvásárlásáról, amely a katolikus Szentlélek templom mellett található. Az egyházzal egyeztetve, parkolóhelyeket kíván ott kialakítani a város, amely a hívek régi problémáját orvosolja majd.

A testület döntött még a Hivatal Szervezeti és Mûködési Szabályzatának, valamint a Helyi Építési Szabályzat módosításáról is.

 

Cimkék

polgármester testületi ülés