MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

„Ez a magyarok csodája”
Közéletről, politikáról, kiállásról és Magyarországról faggatta a Közéleti Kávéház rendezvényén Papp Gábor polgármester Bencsik Andrást, a Demokrata főszerkesztőjét, a Békemenet egyik kezdeményezőjét. Az már a beszélgetés legelején kiderült: az ismert újságírót a taxisblokád késztette egyértelmû állásfoglalásra.

Bencsik András az 1990-es események hatására lépett be az MDF-be, nem értette ugyanis – pontosabban: nagyon is értette… - hogy a „20 forintos áremelés hatására miért alakult ki majdnem polgárháborús helyzet.” Semlegesnek maradni nem lehetett, ott valaki vagy a barikád egyik vagy másik oldalán állt.   
 

Papp Gábor a népszerû konzervatív elemzőmûsort is szóba hozta, amely, annak idején, az ATV-n indult. A csatorna akkori szellemisége nem egyezett meg a mostanival, hiszen független tévétársaság volt. A Bencsik-Lovas-Bayer trió őszinte szókimondásával gyorsan népszerûségre tett szert, a Sajtóklub komoly véleményformáló erővé vált. A Demokrata főszerkesztője azt tervezi: egyszer még összehozza a csapatot. 
 

A Demokrata, valamint a hozzá kapcsolódó Szkítia könyvesbolt hálózat, illetve a Magyar Ház Könyvkiadó története pedig ma már – igaz - legenda.
 

- Olyan könyvek, amik korábban nem jelenhettek meg nyomtatásban, a könyvkiadónak hála napvilágot láthattak – vezette fel a beszélgetést ezen részét Papp Gábor. – Az én könyvespolcomon is jó néhány ilyen van.
 

-  Amikor a Pesti Hírlap, az MDF bukásával egy időben, megszûnt – beszélt a kezdetekről Bencsik András -, két vállalkozó hívott meg egy beszélgetésre, és akkor fogalmazódott meg egy hetilap ötlete. Néhány hónap alatt megszületett az újság, amelyet 1997-ben a tulajdonosok egyik napról a másikra megszüntettek. Döntenünk kellett, összekapartuk az első nyomdaszámlára valót, még édesanyám is adott kölcsönt, és csináltuk tovább. Akkoriban heti béreket fizetgettem, nem haltunk éhen, megmaradtunk. Hirdetésünk viszont nem volt…

 

 

Éledezőben volt viszont a nemzeti őstörténet iránti igény, így kiadtak egy ezzel foglalkozó könyvet, amelyet csak a lapban hirdettek meg. A siker nem maradt el, a „pincéből feljöttünk a földszintre”, majd létrejött a Szkítia bolthálózat. Az elnevezés arra utal, hogy a szkíták örökösei vagyunk. A könyvkiadás és a –terjesztés pedig anyagi bázist biztosított a Demokratának, egészen addig, míg a könyvpiac össze nem omlott.
 

A főszerkesztő, aki a Békemenet egyik kezdeményezője, úgy fogalmazott, annak a rendezvénynek a Szentlélek volt a főszervezője, mert ennyi véletlen magától nincs.
 

- 2012 januárjában már elviselhetetlen külföldi nyomás volt Magyarországon, és elterjedt a hír, hogy kész terv van Orbán Viktor megbuktatására.  „Le akarták tenni” Magyarország miniszterelnökét, hogy egy sima arcú pubit ültessenek a székébe. Mondjuk Bajnai Gordont. Elkezdtük szervezni a Békemenetet, de senki sem gondolta, hogy a hívó szóra félmilliós tömeg jön össze. Ez iszonyatos erővel hatott.
 

Bencsik András a közvélemény-kutatási adatok alapján azt mondta: a külföldi nyomásra meghozott kemény intézkedések ellenére három év alatt nem csökkent a Fidesz-KDNP népszerûsége.
 

- Mindenki morog, küszködik, de a lelkünkben érezzük, hogy jó úton járunk, és ki fogjuk bírni. Ez a magyarok csodája. Nem leszünk gyarmat, inkább dolgozunk, nagyon keményen, aminek máris van eredménye: kilenc év után megszûnik Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárás.