MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fakivágás - három napig
Már a belvárosi rekonstrukciót érintő teljes területén zajlik a munka, hiszen gyors ütemben megkezdődött a fakivágás. Az Erzsébet királyné utcában már végzetek is a vállalkozók, így a sétálóutcában dolgoznak tovább. A befejezést szombatra tervezik. A gallyakat azonnal elszállítják, s a nagyobb rönkök sem sokáig szegélyezik az utakat. Általános meglepetést okozott, hogy a kidöntött fák zöme milyen korhadt és odvas.

Árukkal végigpakolt járdák, kíváncsiskodó ácsorgók, a rövid időkre lezárt munkaterületekre betévedt autósok… Minden együtt volt ahhoz, hogy nehezített körülmények közt dolgozzon a terebélyes fák kivágását végző brigád. – Valóban nem könnyû a feladat, mert épületek közt dolgozunk és közben megy a forgalom. Persze én évek óta speciális lakóterületi fadöntéseket végzek – mondta mosolyogva Horváth Attila vállalkozó. Néhány perce még egy terebélyes fa törzsét fûrészelte, mialatt három kollégája hegymászó kötéllel irányította a törzset, hogy a megfelelő irányba, az úttestre dőljön. Mikor a hárs elfeküdt, nekiláttak a gallyazásnak, a rakodógépes pedig nyomban a platóra emelte a nyesedékeket – Az Erzsébet királyné és a sétálóutcában valamennyi elöregedett hársfák kivágjuk. Az úttest szélessége eddig megengedte, hogy egy az egyben döntsük ki a példányokat. Az utca végén még van néhány fenyőfa és egy elöregedett kőris is az építkezés útjában áll. Itt lesznek szûkebb részek, ahol csak darabolással tudunk dolgozni. Az üzlettulajdonosok tudnak erről a munkáról, de szóltunk is, hogy itt vagyunk és az odafigyeléssel segítsék a munkákat. Kedvezően fogadták, hogy nincs teljesen lezárva az utca, nyitva tudnak tartani – osztotta meg tapasztatait Horváth Attila.
- Örülök annak, hogy kivágják a fákat. Látszik milyen korhadtak, rothadtak, ráadásul az én árumra mindig hullott a por, a szemét és a tetvek – adott hangot véleményének Gézer Józsefné, aki az egyik butikban dolgozik. – Nem zavart a munka, sőt nagyon vártuk. A környező települések mind megszépültek, ideje volt, hogy mi is sorra kerüljünk. Elviseljük türelemmel az építkezés és reméljük hogy ütemterv szerint halad majd a kivitelezés. A gyorsaság nekünk is fontos, hiszen az üzletből élünk – tette hozzá.
A belvárosi rekonstrukció munkálatainak záró fázisában új növényzetet telepít a város a kivágott fák helyére.

(Forrás: Hévízi TV)