MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Farkas János Emléktorna
A néhai legendás focista, Farkas János tiszteletére szervezett labdarúgó emléktorna házigazdája volt Hévíz. Hat csapat lépett pályára: a cigány válogatott mellett a parlament, a rendőrség, a média, a vöröskereszt és Hévíz gárdája mérte össze tudását. A szervezésben jelentős részt vállalt a cigány labdarúgók felkarolását célzó „Farkas János Alapítvány”.

Nem véletlen, hogy jelenlétével Bencze József országos rendőrfőkapitány, és a Magyar Vöröskereszt elnöke, Habsburg György is erősítette a rendezvény fontosságát. - Évente máshol szervez tornát a Farkas János Alapítvány. Általában az Országos Rendőr-főkapitányság segít a 6-8 csapatos torna szervezésében, s a kezdeményezésbe most először kapcsolódott be a Vöröskereszt. Tulajdonképpen Vértes Árpád polgármester sportszeretetének köszönhetően vagyunk Hévízen – mondta Nagy Miklós, az alapítvány kuratóriumi tagja.
– Sok élmény fûz Farkas Jánoshoz, hisz akkoriban én is Budapesten voltam és fociztam – idézte fel a múltat Vértes Árpád. - Bár sok ilyen játékosunk lenne ma is. Úgy érzem ez a torna rangot ad a városunknak, s több hasonló rendezvényre lenne szüksége Hévíznek.
A Farkas János Alapítvány elsődleges célja, hogy a néhai sportoló emlékét őrizve példát mutasson az új generációknak. - Az elmúlt tizenhat év alatt közel tizenkétezer fiatalt érintett a tehetségkutató munkánk. Azóta létrejött az MLSZ kisebbségi bizottsága, megalakult a cigány válogatott, akikkel tornát nyertünk Finnországban, Brazíliában. Kitûnő eredményekre vagyunk képesek, az azonban már más kérdés, hogy a futball nem cigány szereplői mikor vesznek tudomást arról, hogy van itt egy nagyon tehetséges társaság, akikre lehetne építeni – osztotta meg a gondokat és az örömöket a Hévízi Televízióval Herényi Károly a kuratórium elnöke.
- A Hévízen pályára lépő csapat már kiöregedett a válogatottból, hisz 30 év felettiek, de ők még nem kaptak ki senkitől. Született tehetségek, csak azt sajnálom, hogy az NB-II-nél nem jutnak tovább – fûzte tovább a történetet Mezei István a cigány válogatott menedzsere. – A jutalékért dolgozó mai sportmenedzsereknek jobban megéri drága játékost szerződtetni Afrikából, mint egy 2-300 ezer Ft-ot érő cigány labdarúgót. Nekünk Farkas János olyan, mint Puskás Öcsi. Mindketten nagy focisták, mindketten mindnyájunké, de mi cigányok nagyon büszkék vagyunk a Janira. Mikor elkezdtem a Farkas János Alapítvány szervezését, arra gondoltam, hogy a labdarúgás jövőt ad és tanítja fiataljainkat. Kapnak egy kiutat, ahonnan nem érdemes visszafordulni. Fantasztikus tehetségük van, amit ki kell hozni belőlük. A sport tartást ad és munkát biztosít, amire nagyobb szükség van mint a segélyre – tette hozzá Mezei István.
S ami a torna eredményét illeti: a cigány válogatott ezúttal is hozta a papírformát és ellenfeleit maga mögé utasítva magabiztosan nyerte el az első helyezettnek járó kupát.

(Forrás: HÉVÍZI TV)