MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fejlesztésekről a rendkívüli testületi ülésen
Rendkívüli ülésen hagyta jóvá a Hévíz-Alsópáhok közti kerékpárút építésére szóló pályázat benyújtását a Hévízi Önkormányzat Képviselőtestülete valamint határozott arról, hogy - kisebbségi tulajdonosként - a gyorsabb megoldást jelentő tárgyalásos közbeszerzési eljárás lebonyolítása mellett teszi le voksát a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. következő taggyûlésén.

Alsópáhok gesztorságával a két önkormányzat közösen kívánja továbbépíteni a Hévíz-Keszthely kerékpárutat. A Hévízi tó lefolyójától - ahol most véget ér a kerékpárút -, az alsópáhoki Kolping Hotelig lehetne biciklizni. A hévízi Ady utcában vegyes forgalmat bonyolíthatna az út, gyalogos és kerékpáros közlekedésre egyaránt alkalmassá tennék. A sok közmûkiváltás miatt a kivitelezés teljes költsége 171 millió Ft. A pályázati kiírás szerint a nyertesek 85 %-os támogatásban részesülhetnek. Az önrészt 65%-ban Hévíz, 44%-ban Alsópáhok vállalja.
Több mint egy órán át tárgyalt a testület a Hévízgyógyfürdő kft. taggyûlését előkészítő előterjesztésről. Az aktualitások mellett a képviselők szinte minden eddig történt momentumról tájékoztatást kértek. Döntés abban az ügyben kellett hozni, milyen eljárással folytassa a tavi létesítmények rekonstrukcióját a kft. A „C” és „D” jelû épület rekonstrukciójának megkezdése előtt a cölöpök stabilitásának felmérésére terheléses vizsgálatot írt elő a beruházó. Ebből kiderült, hogy a tartórendszer nem felel meg a statikai kívánalmaknak. A tófenék alatt két cölöpözésre alkalmas réteg van. A vizsgált oszlopok végei a felső rétegben álltak - pár centire a réteg aljától - és a terhelés hatására az instabil rétegbe fúródtak át. Ezt követően a beruházó leállította a két épület rekonstrukcióját, hogy elkészíttesse a szükséges szakértői vizsgálatokat. E szerint a D épületnél 40, a C épületnél pedig 18 cölöpöt kell kicserélni úgy, hogy azok a tömörebb, második rétegbe fúródjanak le. A kivitelezés költsége közel 170 millió Ft, melyre a társaságnak saját forrásból megvan az anyagi fedezete. A vis major helyzetben a tulajdonosoknak arról kell dönteniük, hogy milyen eljárásban adnak megbízást a kivitelezésre. A kft. hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást indított. Előnye, hogy ugyanaz a vállalkozó végzi, mely most is dolgozik a kivitelezésen, így a felelősség ügyében később sem keletkezhet vita, valamint időben belátható marad a rekonstrukció befejezése. Amennyiben a tulajdonosok új közbeszerzési eljárás lebonyolítását rendelik el, a hónapokban mérhető csúszás miatt a befejezés időpontja bizonytalanná válik. Mint Dr. Hegedûs Lajos, a Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Nagy Róza stratégiai igazgató elmondta a költségek jelentős része anyagár, így jelentősen olcsóbb vállalásra nem lehet számítani. Elképzelhető, hogy valamivel kedvezőbb ajánlat is beérkezik, ám az időbeli csúszás az üzemelési nehézségek miatt veszteségeket okoz. Amíg nincs kész a két épület, addig hiába készül el az új fogadóépület és az átkötő folyósó, az egység nem tud funkcionálisan mûködni. Sőt, változatlanuk fenn kell hagyni a vendégriasztó építési területet. A név szerinti szavazáson egy tartózkodás mellett a gyorsabb eljárás mellett határoztak, jóváhagyva a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárást. A testületi ülést teljes terjedelmében közvetíti a Hévízi TV július 21-én kedden 20 órától, ismétlés szerdán 20 órától.

(Forrás: Hévízi TV)