MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fejlesztésekről tanácskoztak
MFB Napok címû programsorozatának záró rendezvényét Hévízen tartotta a Magyar Fejlesztési Bank. A találkozó alkalmat adott a Balaton Régió vállalkozóinak és önkormányzatainak a legújabb beruházási és pályázati források megismerésére, a szervezőknek pedig arra, hogy felmérjék a térségben rejlő lehetőségeket.

- Az országos statisztikák alapján igen gazdag ez a régió, a térségben mûködő vállalkozások jó hiteleket, jó időben, s kedvező feltételekkel vettek fel. A beruházások közt - már csak a jellegénél fogva is -, mindenképpen a turisztika és az infrastruktúra fejlesztésére kell a jövőben is nagy hangsúlyt fektetni – mondta Dr. Erős János, az MFB vezérigazgatója.
- Hévíz városa és térsége a jól fejlesztett és fejleszthető területek közé tartozik, ahol megfelelően sáfárkodnak a rendelkezésre álló javakkal. Bízom abban, hogy az elkövetkező bírálati időszakban is jelentős pénzösszeg jön ide, s lesz kiemelt fejlesztése is Hévíznek – mondta Dr. Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke.
- A Magyar Gazdaságfejlesztési Központ kiemelt feladata, hogy a vállalkozókat, önkormányzatokat a különböző pályázati lehetőségekkel megismertesse. Ezek eredményeként mód nyílik a régióban technológiai korszerûsítésre, és ami országszerte eléggé ritka, az innovációs fejlesztésekre – vázolta a lehetőségeket Dr. Novák Csaba, a MAG Zrt. ügyvezető igazgatója.
A tanácskozáson – természetesen – a jelenlegi gazdasági válság kezelésének módjaival is foglalkoztak a résztvevők. - A fejlesztésekről akkor kell gondolkodni, amikor bajban vagyunk, akkor kell a beruházásokat előkészíteni. Azért, hogy ha holnap újra felfelé indul a nemzetközi gazdaság motorja, mi is ott legyünk a startkőnél – vélekedett Dr. Suchman Tamás.

(Forrás: HÉVÍZI TV)