MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Felállították a keringőzés rekordját
Új magyar rekord született a fürdővárosban. A zenés, táncos este résztvevői pénteken felállították a keringőzés hazai csúcsát.

A Deák téren nagy volt az izgalom, ugyanis az Új Színpad Egyesület és a Festetics György Mûvelődési Központ rekordra készült, amelyhez táncos lábú párokat verbuváltak. Több helyszínen is lehetett regisztrálni, így, ahogy haladt az idő, egyre több fehér karszalagos idős és fiatal gyülekezett az alkalmi tánctéren.

 

 

- Hévíz rangjához méltó esttel akartuk meglepni a helyieket és a vendégeket – mondta Papp Gáborné Ágota ötletgazda, az Új Színpad Egyesület alelnöke -, s mivel a keringő az egyik legnépszerûbb tánc, e köré szerveztünk programokat. A legfontosabb cél, hogy mindenki jól érezze magát.

 

Nézze meg galériánkat!

 

Ebben nem is volt hiba, rengetegen szórakoztak a rendezvénytéren, s akkor sem apadt a tömeg, amikor a fergeteges operett mûsor után keringőzni hívták az embereket a mûsorvezetők. Már az első taktusoknál is együtt mozdult a tömeg, de Oszvald Marika és Straub Dezső folyamatosan újabb és újabb párokat győzött meg arról, hogy csatlakozzanak. A bátrabbak, a helyi fiatalok, a színpadon lejtették elegáns táncukat, a magyar rekordok hitelesítője pedig eközben csak számolt, méricskélt és összeadott, hiszen azok számát is meg kellett becsülni, akik regisztráció nélkül csatlakoztak. Több mint öt percig szólt a keringő, amelynek hangjaira tizenévesek és hatvanasok, gyermekes édesanyák és szerelmesek, magyarok és külföldiek táncoltak a forró nyári estén.

 

 

A több száz pár jutalma, hogy részese lehetett egy új magyar rekord felállításának, hiszen, mint a jegyzőkönyv összeállítása után Sebestyén István, a magyar rekordok hitelesítője bejelentette: igazolható módon, ennyien még soha nem keringőztek együtt Magyarországon. A hivatalos adatot a video- és fényképfelvételek elemzése után, később teszik közzé, de az biztos: Hévíz is bekerült a rekorderek közé.

 

Varga Lívia / Forrás - Zalai Hírlap