MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Felavatták a Hévízgyógyfürdő új épületeit
A szalagot már átvágták, az épületek készen állnak, s várhatóan karácsony előtt sikerül megszerezni valamennyi üzemeltetési engedélyt ahhoz, hogy az ünnepekre birtokba vehessék a látogatók a tófürdő új létesítményeit. A rekonstrukciós munkák befejező ütemében megvalósított épületeket ma avatta fel a Hévízgyógyfürdő Kft. A vendégek megtekinthették az új parti épületet, melyről átkötő folyosó vezet a szintén megújított C és D jelû fürdőházakba.

A beruházás legfontosabb eleme a háromszintes, új fogadóépület. A szolgáltatási paletta kialakításakor a négycsillagos szállodák színvonalát célozták meg, s erre törekedtek a belsőépítészeti elemek alkalmazásakor is. A fogadóépület földszintjén kapott helyet a wellness részleg, ahol többféle szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang és két medence várja a vendégeket. A második szinten alakították ki a terápiás részleget és a szépségszalont, míg a harmadik szinten a mozgásterápia csoportos és egyéni foglalkozásait szolgálják a különböző méretû tornaszobák. A rengeteg üvegfelület világos, napfényes tereket eredményez, a körbefutó erkélyek pedig napozó- és pihenőtérként is szolgálnak. A fogadóépületből folyósón juthatnak a látogatók a tavon lévő C és a D jelû fürdőházakba, melyeket szintén teljesen átépítettek. A beruházás összértéke meghaladja az 1,4 milliárd forintot. A korábbi Széchenyi Terv-es pályázatból 160 millió forint állt rendelkezésre, 1 milliárd 30 millió Ft-nyi részt hitelből finanszíroztak, míg a fennmaradó hányadot saját bevételeiből biztosította a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft.
Az avatáson ünnepi beszédet mondott Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Festetics György a fürdőt alapító arisztokrata család leszármazottja, Pál Béla az Országgyûlés Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke valamint Vértes Árpád Hévíz város polgármestere.

(Forrás: Hévízi TV)