MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Felavatták a könyvtárat
Ünnepélyesen is felavatták a Rózsakertbe költöztetett és gyermekkönyvtárral kibővített városi könyvtárat június 2-án. A rendezvényre érkezett vendégeket – köztük számos helybélit – Halász Gábor, a Festetics Mûvelődési Központ Igazgatója köszöntötte, külön tisztelettel üdvözölte Jókai Anna Kossuth-díjas írónőt, aki a szervezők meghívására, erre az alkalomra érkezett a városba.
  • A hévízi belváros rehabilitációs projekt keretében a Rózsakert épülete felújításra került.

Hévíz város új városvezetésének egyik első döntései közé tartozott, hogy a Rózsakert komplexumot megfelelő funkciókkal töltse meg, megfelelő szolgáltatásokat létrehozva valódi kulturális és mûvelődési központtá emelje az épületet.

Ennek tükrében döntött a képviselő-testület a Festetics Mûvelődési Központtal együttmûködve arról, hogy a komplexum első emeleti nagytermében könyvtár, a kisteremben gyermekkönyvtár kapjon helyet. A gyermekkönyvtár kialakítása nagyon fontos szempont volt a város számára, hiszen a város vezetése az eddigieknél jóval nagyobb figyelmet kíván fordítani a fiatalokra, szabadidejük hasznos eltöltéséhez számos lehetőséget kíván nyújtani – ebbe a körbe tartozik a könyvtári szolgáltatások elérhetőbbé tétele, modernizálása, és a legkisebbek igényeinek kiszolgálása is. A könyvtár átköltözésére a Mûvelődés pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtári Szakmai Kollégiumához, a pályázaton 2 000 000 forintot nyertek - jelezte Papp Gábor polgármester megnyitó beszédében.

Halász Gábor igazgató elsősorban azt a komoly és feszített munkát köszönte meg kollégáinak, az önkormányzat munkatársainak és a GAMESZ-ben dolgozóknak, melynek eredményeként rövid időn belül megtörténhetett az átköltözés.

  • A könyvtár átadása az első jelentős avatás Hévíz kulturális életében, ám a könyvtárnyitás csupán a kezdet – hangsúlyozta Halász Gábor igazgató, hozzátéve: a folytatásban számos igényes, minden korosztályhoz szóló programra számíthatnak a helybéliek, s a mozi és a múzeum kínálata is új irányvonalat vesz.

Az ünneplőket Jókai Anna is köszöntötte, aki természetesen elsősorban a könyvek, az olvasás, az igényes mûvelődés fontosságára, szerepére, mi több: missziójára hívta fel a figyelmet.

  • Lehet, furcsa kijelentés tőlem, de azt kérem, keveset olvassanak – mondta az írónő. – Keveset, de igényeset. Ne fogadják el a ránk erőltetett, minden igényességet nélkülöző celeb-világot – mondta.

Az ünnepséget követően a vendégek megtekintették az új épületrészt, s az igazgató invitálására a kórház kultúrtermében pezsgővel koccintottak a könyvtári munka sikerére.