MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fesztivál a szőlőtermesztés fellegvárában
A hagyományos szőlő- és borkultúra „fellegvárában”, Hévíz egregyi városrészében kezdődött el tegnap a háromnapos Egregyi Szüret elnevezésû rendezvény.

-        Ez a program elsősorban nekünk, hévízieknek szól; a hagyományos szüreti felvonulással, néptáncosok bemutatóival a korábbi szüretek, szüreti mulatságok szokása elevenedik meg. Egyúttal azonban ez a rendezvény is egy aktív közösségi megmozdulás, és mint ilyen, számos más szórakoztató programot is tartogat – jelezte a megnyitón Papp Gábor polgármester, aki Fisli István képviselő és Kiss László esperes társaságában nyitotta meg a fesztivált.

A polgármester elmondta: a programsornak egyedi hátteret, hangulatot kölcsönöz, hogy azt a római kori emlékeket őrző, és hamarosan bemutatni is hivatott romkert környékén rendezték meg.

-        Nagyon szerettük volna, ha a mai napon, az Egregyi Szüret első napján át is adhatjuk ezt az új komplexumot, ám be kellett látnunk, hogy a beruházás nagyobb része zöldfelületi építkezés, amelyekre a nyári hónapon nem voltak megfelelőek. Áll viszont már az Orr Lajos mûvész által készített mûalkotás, amely egy római lakóház ajtajában ülő kutya alakzatot jelenít meg. A nyitott ajtóval, mint szimbólummal a látogatók asszociálhatnak a múltra és a jelenre. Az ajtóban ülő dán dog figura a biztonságot és védőfunkciót  szimbolizálja, utalva a római mondásra: „ki őrzi az őrzőket?”

 

Nézze meg galériánkat!

A szüreti vigasságok első napján a továbbiakban László Attila, a Csillag születik sztárja, majd a Mystery Gang szórakoztatta a nagyérdemût. Ma szüreti felvonulás, folklórmûsor, operett- és musical előadás vár minden érdeklődőt.

Vasárnap főzőverseny csalogatja a közönséget – itt a polgármesterei hivatal is vállalta csapat indítását, a végeredményt kíváncsian várjuk -, majd Fülöp Szabolcs gitármûvész előadása, színházi és musical produkciók, este pedig Edda szuperkoncert kezdődik.