MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Folyóiratunk a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Tegnap, október 8-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban mutatkozott be a Hévíz folyóirat. Az eseményt a Weöres-év jegyében szervezték, de illeszkedett az intézménynek a magyar irodalmi folyóiratokat bemutató sorozatába is.

Az est háziasszonya Havas Judit előadómûvész, irodalomtörténész volt, ő moderálta a beszélgetést. Az első percekben a kiadó önkormányzat nevében Füzesi Lászlóné képviselő köszöntötte a vendégeket, és beszélt az önkormányzatnak a folyóirattal szembeni elvárásairól, valamint hogy ezek mennyiben teljesültek az elmúlt két évben. Szálinger Balázs főszerkesztő a megbízás első hónapjairól, a szerkesztőség felállásáról, a szerzői gárda kialakulásáról beszélt. Háy János, aki az idei harmadik számban egy nagy Weöres-esszét közölt, egy másik Weöres-anyagot, egy Sanyika címû novellát olvasott fel, és ezt-azt elárult az idei Weöres-év egyik legfontosabb publikációjának keletkezéséről is. Az első Hévíz-díjas Fehér Béla a díjazott mûből, a tavaly száz éve született Örkény Istvánnak ajánlott egyperceseiből olvasott fel, Péczely Dóra pedig, aki az idei évben a Könyvek Pannóniából címû recenziósorozatot írta, a Balatonnal való kapcsolatáról, a bemutatott könyvek kiválasztásáról mesélt a közönségnek.

 

Nézze meg galériánkat!

 

A közönség az esten már kezébe vehette a vadonatúj Hévíz-számot is, amelynek címlapján Tersánszky Józsi Jenő (éppen a Petőfi Irodalmi Múzeum gyûjteményéből kapott) fotója látható. A lapszámnak az ősz folyamán bemutatója lesz Hévízen és Budapesten is.

 

A folyóirattal kapcsolatosan folyamatosan friss hírek kerülnek fel a www.facebook.com/hevizfolyoirat oldalra.

 

Szálinger Balázs