MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Folytatódhat a rekonstrukció
Hamarosan indulhat az a beruházás, mellyel befejeződik a tófürdő létesítményeinek rekonstrukciója. Többek közt erről is döntött a Hévízgyógyfürdő és Reumakórház Kht. legutóbbi taggyûlése. A folytatáshoz számos tanulsággal szolgál a szeptember végére lezáruló mûszaki szakértői vizsgálat.

Az első két ütem megvalósításának mûszaki átvilágítására a taggyûlés adott utasítást a Kht. új menedzsmentjének. Ahogy a szóbeli tájékoztatóból kiderült, két akut problémára hívja fel a figyelmet a szakértői vélemény. Az egyik a beléptető rendszer mûködésének zavarait tárja fel. – A nehézségeket a szoftver mûködésének bizonytalansága okozza. Olyan informatikai problémáról van szó, mely javítható. Munkatársunk már dolgozik a rendszer hibáinak kiküszöbölésén – jelentette be Szász Miklós igazságügyi szakértő, a mûszaki felülvizsgálatot végző cég vezetője. A másik probléma a cölöprendszerrel kapcsolatban merült fel. Mint ismeretes, a felújítás első két ütemének megvalósítása után megsüllyedt és javításra szorult a tófürdő folyosója. – Sajnálatos, ám szerencsés hibajelenségről van szó, hiszen reflektorfénybe állította azt a hibát, hogy az építkezés előtt a tartóoszlopok felülvizsgálatát nem végezték el kellő körültekintéssel. Az új beruházási szakaszt csak az állapotfelmérést és a szükséges javításokat követően szabad elindítani, hogy maradéktalanul garantálható legyen a biztonság – javasolta a szakértő. – Még csak részjelentések állnak rendelkezésünkre, de figyelembe vesszük az eddigi tanulságokat – mondta Dr. Hegedûs Lajos a kht. ügyvezető igazgatója.
- Éppen ezért a korábbihoz képest átterveztük a befejező ütem megvalósításáról szóló elképzeléseket. Nem terheljük tovább a tavat, ide csak olyan funkciókat telepítünk, melyek a pihenést, napozást szolgálják. A többi szolgáltató egységet, így a szaunákat, a kezelőhelyiségeket a déli bejárattal szemben, az Ady utca túloldalára tervezett épületbe helyezzük át, ahol egy színvonalas konferenciatermet is kialakítunk – ismertette a részleteket az ügyvezető igazgató. A taggyûlés jóváhagyta a módosított elképzelést.
A tulajdonosok felhatalmazást adtak arra is, hogy a társaság folytassa az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjei közé felvett – szolgáltatásbővítő - beruházás részleteinek kidolgozását. A közel ötmilliárd forintos projekthez harminc százalékos uniós támogatásban részesülhet a kht.

(Forrás: HÉVÍZI TV)