MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Főszezont nyitó programok a Víz Világnapján
Bátran kijelenthetjük, hogy Hévízen mindig szezon van, hiszen a város egész évben komoly vendégforgalmat bonyolít le. A turisztikai főszezon azonban kétségtelenül tavasszal kezdődik – ezt ünnepelte most Hévíz három napos rendezvénysorral, az események jelentős részét március 22-höz, a Víz Világnapjához kötve.

A Festetics mûvelődési központ által szervezett programok sorában költői est, koncert, vizes kísérletek, gyermekprogramok kaptak helyet, az események csúcspontja a szombati St. Martin koncert és az azt követő lézer show volt.

St. Martin az eseményhez kötődve „A víz….azúr!” címmel adott koncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kamaracsoportja és a Bartók Béla Kamarakórus közremûködésével.

 

 

A koncertet követően – most első alkalommal – hivatalosan is megnyitotta a főszezont Papp Gábor polgármester. Hangsúlyozta: a várost egész éven át látogatják a vendégek, sokan gyógyulási céllal érkezve, hiszen a város legfőbb kincse a világhírû gyógytó. A tó védelme a mindenkori városvezetés feladata kell, hogy legyen – mutatott rá.

 

Nézze meg galériánkat!

 

Manninger Jenő országgyûlési képviselő, a megyegyûlés elnöke, a polgármester, valamint dr. Kvarda Attila a gyógyfürdőkórház igazgatója a tófürdő Deák téri kapuja elé helyezett nemzetiszínû szalag átvágásával nyitotta meg ünnepélyesen a fürdő kapuját.

Az ünnepség látványos lézer show-val zárult, több ezren nézték végig az impozáns látványt nyújtó bemutatót.

 

 

A szezonnyitó hétvége különleges eleme volt a pincér futóverseny is, melynek első helyezettje Husz György lett a Lotus Hotel Therme Corvinus Étterméből. Második helyen végzett Molnár Szabolcs, a VSZK tanulója, harmadik lett Sárvári Bálint a Kolping Hotel étterme képviseletében.