MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fotópályázati kiállítás nőnapra
Május 10-ig látható a hévízi Muzeális Gyûjtemény időszakos kiállításaként a nőnapon megnyílt fotótárlat.

A látnivalók a Festetics György Mûvelődési Központ által, Nők címmel kiírt pályázatra érkezett munkákból való válogatással kerültek közönség elé. Mint a megnyitón elhangzott, várakozáson felüli volt a részvétel, félezernyi kép érkezett, mintegy 300 alkotótól. A pályázók egy mûvel, vagy tematikailag és képileg szorosan egymáshoz kötődő képsorozattal nevezhettek. A kiírás a téma képi megjelenítésével kapcsolatos elvárást illetően különleges feladatot szabott. Ezt Matthew Henry 17. századi angol lelkész-írótól vett, a Teremtés könyvében olvasható idézettel jelölték: „Évát nem Ádám fejéből formálta Isten, hogy uralkodjon rajta, nem is a lábából, hogy rátaposson, hanem az oldalából, hogy egyenlő társa legyen, a karja alól, hogy védelmezze, és szíve közeléből, hogy drága kincsként bánjon vele és szeresse.”

 

Papp Gábor polgármester a tárlatnyitón a feladat vállalásáért mondott köszönetet valamennyi résztvevőnek, akik a munkáikkal a nőiesség titkait fejtegetve, a sokféleség pillanataiból válogattak.

Hangulatok, sorsok, életmódok, ünnepek, dolgos napok, családbeli szerepek miliőjében jelenítettek meg érzéseket. Nem átlagos csoportos kiállítás született. Házigazdaként Hermann Katalin, megbízott intézményvezető elmondta, hogy 2016-ot Hévíz mûvelődési központja a nők éveként jelölte. A képek hozzájárulnak ahhoz, hogy a sajátos erőt képviselő nők jellegzetes pillanatokkal üzenetet küldjenek az élet középpontjából. Megjelenik a szépség, az anyaság, a gyermekség, a szépasszony, az idő múlása.  A beküldött alkotásokat az intézmény feltöltötte a facebook oldalára, a legtöbb like-ot elnyert mû alkotója különdíjat kapott, a szakértő zsûri bírálta alapján dobogós helyre került fotókat készítők pénzdíjban részesültek.

A fődíjat a Szeretet és alázat címû munkával M. Nagy László nyerte, a második helyen osztozott a Szinekdoché elnevezésû munkával Iványi Helka, valamint a Roma nők fotójával Molnár Zoltán. A harmadik helyet a Modell címû munkával nyerte el Szász István. A facebook különdíjas pedig Kelemen Viktória lett, A lélek színekbe öltöztetve címû felvételért.A díjakat, okleveleket az ünnepélyes tárlatnyitón Papp Gábor polgármester adta át. A mûsorban közremûködött Varga Miklós előadómûvész. 

 

Forrás: Horányi Árpád - Szuperinfó