MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Fradit fogadta Hévíz csapata
Hévízen közel kétezren voltak kíváncsiak a Magyar Kupa 1. fordulójában rendezett találkozóra, melyen a fővárosiak nagy fölény közepette gólfesztivált rendezve nyertek, és továbbjutottak.

 

A Fradi hévízi vendégjátékára most is tömött sorokban érkeztek a nézők, elvégre a legnépszerûbb magyar klubról van szó. Thomas Doll, az FTC német vezetőedzője pedig gyakorlatilag a legerősebb összeállítású csapatát küldte pályára, csupán Gera Zoltán és Gyömbér Gábor hiányzott. A megyei I. osztályban szereplő Hévíznek vérmes reményei nem lehettek, és gyorsan be is indult az FTC részéről a gólgyártás. Lauth két szép fejese után az addigi előkészítő Kukuruzovic is szép gólt lőtt, Böde emelése is látványos volt, de Hajovic 44. percben szerzett találata volt az igazán élményszámba menő: egy kis rést látott meg és jobb külsővel pontosan oda csavarta a labdát. Fordulás után, a 48. percben a csereként beállt Csilus a léc segítségével növelte az előnyt. A Hévíz nem tudott igazán veszélyt okozni a Ferencváros ellen, de nem is kell ezen csodálkozni, hiszen a három osztálynyi különbség mellett érződött az FTC csapatán, hogy nem is nagyon akar levegőt hagyni a házigazdának. az 54. percben viszont Horváth M. kapott remek labdát középen lefutotta védőjét és a kiinduló Jova felett kapura emelt, s csak alig föle. Nagy tapsot és jogos elismerést váltott ki a jelenet, aztán mintha a Hévíz ettől megtáltosodott volna. Támadni kezdett és az 57. percben Hetesi szöglete után Cs. Horváth alig fejelt a jobb sarok mellé. Két nagy helyzet volt ez, de gyorsan rendezte a sorokat az FTC, majd Lauth triplázott, és ekkor már 8-0-ra vezetett a Ferencváros. Bőven volt még idő hátra, a kérdés az lehetett csak, hogy eléri-e a tíz gólt a vendégcsapat, amely továbbra is nagy fölényben játszott. Az utolsó 10 percben, Mateos sérülése után már tíz emberrel játszott az FTC, és végül nem jött össze a kétszámjegyû különbség, de alighanem így sem unatkozott senki: a nézők láthattak szép gólokat, valószínûleg mindenkinek bejött a számítása. Szép jelenet volt a végén, amikor a Fradi mestere, Thomas Doll autogramot osztott a labdaszedőknek, sőt, dekázni is beállt közéjük kicsit.

A Magyar Kupában ezzel véget ért az 1. forduló, a zalai csapatok közül csak a ZTE FC jutott a második körbe. Sorsolás pénteken.

Forrás:Zalai Hírlap/Városháza