MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Futás a koraszülöttekért
A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány kuratóriuma futókkal, futóegyesületekkel, önkormányzatokkal, sok-sok támogatóval összefogva május 8-án jótékonysági futást szervez, mellyel a koraszülötteket támogatják.

A Zalaegerszegtől Keszthelyig húzódó, 50 kilométeres táv egyénileg és váltóban is lefutható, a nevezési díjak minden forintja az alapítvány pénzét gyarapítja. Nevezni a helyszínen is lehet, illetve lesz a versenynek egy Hévíztől Keszthelyig tartó, 7 km-es „beavató” futása, melyen ingyenes részvételt, nevezést biztosítanak a szervezők a vállalkozó kedvû futóknak.

Ez utóbbi, 7 km-es távon indulókat Hévízen a Schulhof sétány végén, a szökőkútnál várják, innen futnak a Hévíz-Keszthely kerékpárúton, a Festetics-kastély parkján át a keszthelyi Fő térig.

A rendezvény iránt hatalmas az érdeklődés, eddig 38 csapat és 28 egyéni nevező jelezte részvételét a május 8-án, vasárnap 10 órakor a zalaegerszegi Dísz térről rajtoló versenyen. A résztvevők váltóhelyszínként érintik majd Nemesapáti, Bezeréd, Kallosd, Kehidakustány, Nemesbük településeket, valamint a hévízi tófürdőt és a keszthelyi kastélyparkot is, ahol frissítőpontok és szurkolók várják őket.

Miért éppen a futással hívják fel a figyelmet a koraszülöttekre? Erre a kérdésre a szervezők úgy válaszoltak: részben, mert a mozgás az élet első jeleinek egyike, részben, mert a futás a legelső helyváltoztatási formák és mozgások egyike, amit életünkben elsajátítunk.

A jelen futás jelképes is azonban: a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány mentőautója rendszeresen járja Zala megyét, néha annak határait is átlépve, hogy koraszülötteket mentsen. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futással a mentőautó által megtett távokat szimbolizálják a futók, az önkéntes segítők és a nézők a pálya teljes, mintegy 50 km-es hosszában.

Részt vesz a futásban dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, dr. Zacher Gábor  főorvos, toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője, Ivan Cudin (Olaszország), a 24 órás futás Európa-bajnoka és Makai Viktória, az Év Ultrafutója 2015-ben, a 100 km-es  és a 24 órás ultrafutás magyar bajnoka , két újszülött, köztük egy kis súlyú koraszülött örökbefogadója.