MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Fűtött lépcsősor és megoldódó csapadékvíz elvezetés
Korszerû eljárással, az elfolyó víz hőenergiájának hasznosításával épül újjá a Park utca mintegy 60 méteres lépcsősora . A 40 millió forint összköltségû beruházás önkormányzati forrásból valósul meg – minderről Papp Gábor polgármester tájékoztatta a sajtó meghívott képviselőit ma a Városházán.
  • Régóta húzódó problémát rendez ezzel a város – jelezte a polgármester a szeptember elején induló munkákkal kapcsolatban.
  • Különleges, a városban eddig még példa nélküli megoldással élve, a lépcsőfokok  fûtöttek lesznek, a város ugyanis hulladék hőenergiát hasznosít az építkezés során. A nyomvonalon halad a Thermal Hotel használt vizének elvezetése, amit a csapadékcsatorna rendszer gyûjt össze. A hőfok megfelel ahhoz, hogy a víz a lépcsők alá vezetve olyan mértékben temperálja a kövezetet, ami megakadályozza a téli csapadék lefagyását. Nem alakulhat ki csúszásveszély, így a mindenkori biztonságos közlekedés oldódik meg korszerû, környezetbarát módon, s csökken az a munka is, amit a hideg időszakban a síkosság-mentesítésre kell fordítani.

    A lépcsősor a hazai süttői mészkőből készül, a lépcsőfokokat tömbkőből alakítják ki.  A mozgássérültek és a babakocsival együtt közlekedők számára változatlanul az eddig is meglévő szerpentin járda teszi lehetővé az átjárást, miután a magas – 11 méteres – szintkülönbség miatt megfelelő lejtésû rámpa kialakítása technikailag továbbra sem lehetséges. A lépcsősort LED-es lámpatestekkel világítják meg, így esztétikai szempontból is különlegessé teszi azt.

A munkákat október végéig fejezik ki. Ugyancsak október 31-ig készül el, de már augusztus elsején indul az északi városrész csapadékcsatorna hálózatának kialakítása – tájékoztatott a polgármester. Az összességében közel 100 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyert mintegy 94 millió forintos pályázati támogatást.

A Hettyei-Éptech Kft. kivitelezésében a Kisfaludy, a Dózsa György, az Akác és a Büki utcát érinti a beruházás, összesen 1200 méternyi csatorna épül meg a városrészben.