MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Guilin delegációja ismerkedett Hévízzel
A kínai Guilin város delegációját fogadta a hét végén Hévíz városvezetése.

Guilin Kína legnagyobb turisztikai látogatottságú városa, évente 25 millió turista keresi fel a kivételes természeti adottságokkal rendelkező települést. A várost övező táj valóban mesébe illő. A várost és a Li folyót, amely átszeli, a karsztcsúcsok tették híressé. Érdekes, hogy a karszthegyek a városban is felbukkannak a lakóházak között, de a várostól délre kanyargó „jade-öve” néven ismert Li folyó mentén van a legtöbb, a leglátványosabb belőlük. Természeti adottságai mellett különleges kulturális értékekkel és emlékekkel is rendelkezik Guilin.

Hévíz iránti érdeklődésük a város ugyancsak kivételes természeti adottságára, a Hévízi-tóra és az arra épülő gyógyászatra, szolgáltatásokra és a város egészségturisztikában vállalt és ellátott szerepére irányul.

 A delegáció az Aquaprofit Kft. közremûködésével kereste fel Hévíz városvezetését. A Zhao Deming vezette hattagú küldöttséget Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és Őry Rozália kabinetvezető fogadta.

A küldöttség kétnapos hévízi tartózkodása során megismerkedett a várossal, a tófürdővel, megmártózott a Hévízi-tóban és a gyógy szolgáltatásokat is igénybe vehette.

A delegációt Hévíz vezetése a Kis-Helikon**** Residence Hotel éttermében borvacsorán látta vendégül, ahol a helyi hagyományokra alapozó, mégis a nemzetközi ízlésvilágnak is megfelelő vacsorán kötetlen beszélgetést folytattak a kapcsolatok továbbvitelének lehetőségéről.

Hévíz Város Önkormányzatának képviselő-testülete ez év elején kinyilvánította, hogy több külföldi várossal is szorosabbra kívánja fonni kapcsolatát. Ezek közé tartozik Pyatyigorsk, mellyel a partnerségi megállapodást az idei városnapon, május 1-jén írták alá ünnepélyesen.

A képviselő-testület kinyilvánította azon szándékát is, hogy a kínai Shanghaj város Xuhui kerületével mint külföldi önkormányzattal együttmûködési megállapodás megkötését kezdeményezi. A delegáció az elmúlt héten tett látogatást Hévízen.

A közelmúltban a kínai Guiling városa is megkereséssel fordult Hévíz Város Önkormányzatához testvérvárosi kapcsolat kiépítése céljából, e megkeresést követte a hétvégi látogatás. A küldöttség Hévíz városvezetését vendégül kívánja látogatni Guilin városában, a viszont látogatásra a tervek szerint októberben kerülhet sor.