MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Gyerekektől kapott díjat a szálloda
A hévízi Hotel Carbona élményfürdőjét választotta a dunakeszi általános iskola barangoló klubja 2010-ben a gyerekek legkedveltebb magyarországi élményfürdőjének. Az oktatási intézményben már évek óta a nevelés részét képezi a tíz év feletti korosztály wellness oktatása. Így jutnak el a diákok az ország több pontjára, hogy hazánk természeti kincseivel, köztük a gyógyvizekkel megismerkedhessenek.

-2008-ban a vizek éve programjaihoz kapcsolódva kezdtük el kutatni, hol található az ország legjobb fürdője – elevenítette fel az előzményeket Taksás Gábor, a Barangoló Klub vezető pedagógusa, majd hozzátette: - Az idei év felfedezettje egyértelmûen Hévíz és ez a szálloda. Klubtagjaink közül száznegyvenen voltak már a városban, vannak olyanok a diákjaink között, akik már harmadszor fordulnak meg itt. A hotel a szolgáltatásaival, a személyzet pedig a kedvességével nyerte el iskolánk tanulóitól a gyerekek legkedveltebb magyarországi élményfürdője címet. Tanulóink három fürdő közül választhattak, s egyhangúlag a Carbonáéra szavaztak.
- Hatalmas meglepetés volt, amikor megtudtuk milyen aranyos dolgot találtak ki a gyerekek. Mindez annál hihetetlenebb volt számunkra, mert nem is tudtuk, hogy nálunk jártak. Jó tudni, hogy léteznek még ilyen pedagógusok, s vannak ilyen oktatási programok, melyekkel a kisdiákok megismerkedhetnek hazánk értékeivel, köztük természetesen a gyógyvizekkel – vélekedett Dr. Lukács Ferenc a szálloda vezérigazgatója.
- A szüleimmel ritkán járunk ilyen helyre, de most nagyon jó, hogy itt lehetek. Szép a fürdő, a szauna, kellemes a pihenőtér. Mindenki nagyon kedves, de a legaranyosabb a papagáj, akivel beszélgetni is lehet. Köszönünk neki és visszaköszön – mesélte a szállodával kapcsolatos élményeit az egyik kislány, Boglárka.
A hévízi kirándulásokra szülei segítségével csak kevés gyermek juthatott volna el. Többségük ezt az élményt szponzorok és névtelen segítők anyagi támogatásának köszönheti. A díjátadásra a klubot képviselve tizenegyen jöttek el, s itt tartózkodásuk arra inspirálta a szálloda vezetőit, hogy a jövőben újabbakkal egészítsék ki a gyermekekkel kapcsolatos szolgáltatásaikat.
-Ebből a programból, amit a dunakeszi pedagógusok kitaláltak, egy országos mozgalmat kellene indítani. A honismeret keretében, játékos formában, már első osztálytól megismertethetnének a gyerekek hazánk élővizeivel, hőforrásaival, a fürdőkultúrával, majd mindez szervezettebbé válna ötödik osztálytól – sorolta elképzeléseit Dr. Lukács Ferenc. A vezérigazgatót tettekre is inspirálja a diákoktól kapott díj. – Nyitni fogunk az iskolák felé, hogy a tanulók megtudják, milyen egy ilyen hotel, mi az a szauna és így tovább. Mi egy ilyen kezdeményezésnek az élére állnánk, hogy olyan egészséges gyermekeket tudjunk nevelni, akik nem a számítógép előtt töltik a napjaikat. Együtt a tanárokkal kialakíthatjuk a diákokban a test és a lélek harmóniáját követő életformát, táplálkozáskultúrát.

(Forrás: HÉVÍZI TV)