MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Gyermektábor Hévízen
Hévízről és a hozzá tartozó kistérség több településéről is érkeztek alsó tagozatos kisdiákok abba a táborba, melyet a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény szervezett. A tábort alapítványi pénzből és szponzorok segítségével mûködtetik évek óta a szervezők, s általában két turnusban: júniusban és augusztusban várják sokféle programmal a kicsiket.

-Júniusban tíz kisgyermeket fogadtunk a táborban, melyet minden évben meghirdetünk, hogy ezzel is segítsük azokat a szülőket, akiknek a szünidő kezdetével gondot jelentene, hogy kire bízzák a gyermeküket. Sokan jelentkeztek, s különösen nagy volt az érdeklődés az augusztusi turnus iránt, amikor majd tizenöt kisdiák nyaral nálunk – mondta Vági Ferencné, a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény vezetője.
Az egy hét alatt sokféle program várta a gyerekeket: bemutatót tartott nekik a rendőrség, kézmûves foglalkozásokat szerveztek számukra az intézmény dolgozói, ahol nemcsak az apróságok rajzoltak, festettek, de előfordult az is, hogy ők is modellekké váltak.
- Egyik kolléganőmnek nagyon jól megy az arcfestés, s óriási örömet szerzett azzal a gyerekeknek, amikor tigrisnek vagy éppen kiscicának festette ki az arcukat. Úgy látom, hogy a kicsik nagyon fogékonyak egyrészt az ilyen jellegû kézmûves foglalkozásokra, másrészt a szabadtéri programokra. Hihetetlen élmény jelentett számukra például az a kirándulás, amikor ellátogattunk Zalaköveskútra. A település polgármestere, Tolnai István hívott meg bennünket a birtokára, ahol lehetőségük volt megismerkedni különböző állatokkal. Testközelbe kerülhettek lovakkal, szamarakkal, s életükben tán először emut is láthattak – sorolta a programokat Vági Ferencné.
A tábor a kisdiákokat ingyen fogadja, a programok és az ellátás költségeit a szponzorok mellett már évek óta a Dr. Moll Károly Orvos Emlékére Alapítvány finanszírozza.

(Forrás: HÉVÍZI TV)