MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Habsburg Ottó látogatása a Hévízi Gyógyfürdőben
Idén már második alkalommal köszönthette vendégei között Habsburg Ottót, a Nemzetközi Páneurópai Unió tiszteletbeli elnökét, Hévíz díszpolgárát a hévízi gyógytavat is üzemeltető Hévízgyógyfürdő Kht. Habsburg Ottó szerint Hévíz sikereivel az egész országnak ad jelet arról, hogy érdemes optimistának lenni.

Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Kht. ügyvezető igazgatója elmondta, nagy megtiszteltetésnek és a bizalom egyértelmû jelének tartja, hogy Habsburg Ottót és családját immár visszatérő vendégként üdvözölhették a Hévízgyógyfürdőben, ahol a tavalyi évhez hasonlóan, idén is egy több hetes kúrán vett részt. Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a várakozások szerint a Hévízgyógyfürdő idén meg tudja ismételni, sőt, reményei szerint felül is tudja majd múlni a tavalyi, kiemelkedő vendégforgalmi eredményeit.
Dr. Hegedûs Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy elérte első sikerét az a kezdeményezés, amelyet a Kht. Hévíz Város Önkormányzatával közösen indított nemrég, hiszen az ország legnépszerûbb történelmi fürdővárosa immár a környező autóutak mentén is „láthatóvá vált”. A Hévízre igyekvő autósok az útirányjelző táblák révén végre megfelelő segítséget kapnak az eligazodásban, amivel sok bosszúságtól kímélhetik meg magukat.
Habsburg Ottó, a város díszpolgára elmondta: Nagy örömére szolgál, hogy hévízi tartózkodása alatt azzal a természetes optimizmussal találkozott, amely sok tekintetben egész Magyarország számára példamutató lehet. Mindez azért is szimpatikus a számára, mert ő az egész életét ebben a felfogásban éli. Az elnök szerint Magyarországnak nincs oka a pesszimizmusra, büszkének kell lennie a közös erővel elért eredményeire, az elmúlt évtizedekben tapasztalt haladásra, de élnie kell a lehetőségeivel is.
Habsburg Ottó kiemelte, fontosnak tartja, hogy a Hévízen eltöltött hetek során a külföldi vendégek mellett immár egyre több belföldi látogatóval találkozik, sûrûn hallott magyar szót – ez azt jelenti, hogy a külföldről érkezők mellett a magyarok is kezdik újra felfedezni és megszeretni Hévíz különleges, világhírû értékeit, mindenekelőtt a természetes gyógyvizû hévízi tavat. Hozzátette: Hévíz egy olyan hely Európa közepén, ahol ma is minden rendben van.
Vértes Árpád, Hévíz polgármestere jó egészséget kívánt Habsburg Ottónak, akiről elmondta, mindig nagy örömmel köszöntik őt a városban, hiszen nemcsak óriási tudásával, hanem páratlan vitalitásával is példát mutat az itt élőknek.
Vértes Árpád elmondta, a Hévízgyógyfürdő és az egész város fejlődése számára új lendületet hozott az az intenzív együttmûködés, amely immár másfél éve jellemző a Kht. és az Önkormányzat közötti kapcsolatra. Ezt a jó együttmûködést szerinte a közös, fejlesztés-központú tulajdonosi szemlélet és a közös célok, vagyis Hévíz egészségturisztikai központként való megerősítése alapozza meg, a város csak így tud ugyanis valódi, vonzó utazási cél maradni.

(Forrás: Privy Council )