MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hagyományőrző muzsikaszó és éneklés Szentegyházi gyermek-filharmónia Hévízen
"Szentegyháza az erdélyországi Székelyudvarhelyet Csíkszeredával összekötő közút mentén található. A település a földkerekség legmagasabban fekvő magyar városaként ismert, ahol a lakosság legalább 95 százaléka székely-magyar" –adta hírül Szabó Enikő, a 150 fős szentegyházi gyermekfilharmónia egyik mûvészpedagógusa.

A Hargita lábánál található városka persze nem csak erről nevezetes. Mint megtudtuk, a Haáz Sándor, Magyar Örökség-díjjal kitüntetett mûvészeti vezető által 27 esztendővel ezelőtt alapított, amatőr zenészekből és énekesekből álló csoport egy hetes nyári turnéján több honi várost is meglátogatott. Zenéltek és énekeltek Debrecenben, Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon, Miskolcon, Aggteleken, Ózdon, Nagykátán, Tápióbicskén is.

Mielőtt Szegedre és Hódmezővásárhelyre is ellátogattak volna, Vértes Árpád fürdővárosi polgármester meghívására Hévízre jöttek, hogy a borfesztivál Ilona-báljának legnépszerûbb előadóiként ússzanak egyet a tóban, no meg a közönség szeretetében. A száztagú kórus és az ötventagú gyermekzenekar eredeti székelyruhába öltözve mutatott be rövid klasszikus mûveket, egyedi hangszerelésû népdalfeldolgozásokat. Koncerteztek a helyi Szentlélek templomban is. E helyütt történelmi dalok, egyházi énekek és más népek dalaiból álló egyveleget is előadtak. A három autóbuszt megtöltő 8-18 éves fiúk és lányok, és az őket kísérő 8 pedagógus elszállásolásában, ellátásában Szarka László iskolaigazgató nyújtott segédkezet.

(Forrás: hévíz)