MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hárman versengenek a diák polgármesteri székért
Hárman szállnak ringbe Hévízen a diák polgármesteri székért: Sáfár Anna és Csongrádi-Szuper Viktória az Illyés-iskola, Takács Gergely a keszthelyi VSZK tanulója. Ők vállalták a versenyt, melynek végén egyikük június 20-án egy napra átveheti Hévíz irányítását.

A jelöltek június 14-én tartották meg kortes beszédeiket a Deák téren, rajongóik táborában és az általuk kiválasztott kampányfőnökök irányításával.

Sáfár Anna, aki jelenleg az Illyés-iskola 7./b osztályos tanulója, beszédében többek között elmondta: meglátása szerint Hévízen a tizenévesek számára nincsenek olyan jó lehetőségek, mint a többi korosztálynak.

  • Ha polgármester lennék, görkorcsolya és kerékpár ügyességi pályát létesítenék, olyan ifjúsági szórakozóhelyet hoznék létre, ahol garantáltan alkohol, dohányfüst- és kábítószer mentes környezetben lehetnének a fiatalok. Jó volna egy strand, sok nyári tábor a fiataloknak, KRESZ-park, tanuszoda, jó utak és járdák – sorolta.

Csongárdi-Szuper Viktória – az Illyés-iskola 5./a osztályos tanulója – lakóhelye tisztábbá tételéért küzdene, de ő is szeretne még több gyermekprogramot a városba, vetélkedőket, kézmûves foglalkozásokat.

  • A tó körüli forgalmat szeretném megszüntetni, hogy mindenki nyugodtan, biztonságos körülmények között csodálhassa meg a Hévízi-tavat – jelezte. Viktória is javítana az utak és a járdák állapotán, és ő azt is szeretné, ha iskoláját belülről szebbé varázsolhatná.

A VSZK-ban tanuló Takács Gergely bicikli pályát építene, de nagyon szeretne egy hévízi tehetségkutató versenyt indítani, segítené a focicsapatot, és ő is sokat javítana az utcák állapotán.

  • Bővíteném a buszmenetrendet is, és lehetőséget biztosítanék arra, hogy más nyelveket, például oroszt, is tanulhassanak az iskolások – mondta.

Hogy kinek a beszéde, programja nyerte el a diákok tetszését, hamarosan kiderül: június 16-án a Deák téren 8 és 16 óra között adhatja le minden diák a szavazatát – a szavazáshoz diákigazolvány bemutatása szükségeltetik.