MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

„Megszülettünk harmincöt éve” – Ünnep az óvodában
„Megszülettünk harmincöt éve” – hirdette a felirat a Brunszvik-óvoda nemrég átadott tornaszobájában, melyet november 5-én ünnepi köntösbe bújtattak az intézmény dolgozói.

Valóban, születésnapot ünnepet ült az óvoda, hiszen három és fél évtizeddel ezelőtt adták az intézményt a hévízi szülőknek és kisgyermekeknek.

Személyes élményekkel, visszaemlékezéssel, a Csigabiga csoport óvodásainak mûsorával, az óvónők kórusának előadásával, az elmúlt évtizedeket idéző tablókkal, s a mostani óvodások rajzaival tisztelgett a hévízi Brunszvik óvoda kollektívája és a város önkormányzata az óvoda fennállásának 35. évfordulója előtt.

Az óvoda alapítóit, egykori kollégáit, jelenlegi dolgozóit és a szülőket Papp Gábor polgármester köszöntötte elsőként, aki elmondta: egykor az intézménybe járó óvodásként, most pedig szülőként és városvezetőként is részese az óvoda életének, nem túlzás állítani: napi szinten követi az ott zajló eseményeket.

  • Szülőként és városvezetőként is mindent elkövetek, hogy az intézményben megfelelő körülmények között végezhessék munkájukat a pedagógusok, és a gyerekek is a lehető legjobban érezzék itt magukat – mondta.

Péterné Bakos Mariann óvodavezető ehhez kapcsolódóan a nemrég lezajlott fejlesztéseket és eszközbeszerzéseket emelte ki, s beszédében megrajzolta az elmúlt 35 év fejlődési szakaszait, melynek első állomása volt a Sugár utcai épület 1976. áprilisi átadása.

A kezdetekre Czencz Ágnes nyugalomba vonult óvodavezető emlékezett, s régi ovis élményeit elevenítette fel a ma négy gyermeket nevelő Bogdánné Kiss Erika.

Az ünnepségen előadást tartott a Martonvásári Óvodamúzeum alapítója, Harcsa Tiborné, s az ünnepély keretében avatta fel Papp Gábor polgármester azt a tûzzománc technikával készült táblát is, mely az óvoda alapítóinak és óvónőinek nevét örökíti meg.

Nézze meg galériánkat!