MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Három az egyben - megkezdődött a női bokszbajnokság
Szerdán a kora délutáni órákban megkezdődött a Női Ökölvívó Országos Bajnokság, amely szombaton zárul a döntőkkel. Ez az első olyan ob, melyen három korosztály küzdelmeit különválasztva rendezik.

Bár csak 16 órakor rendezték az első mérközést a Városi Sportcsarnokban, a szerda már a délelötti óráktól igen mozgalmas volt Hévízen. Mérlegelés, orvosi vizsgálat, technikai értekezlet, sorsolás - ezek mint állandó kellékei egy ökölvivó rendezvénynek. A három korosztályban, vagyis a felnötteknél ( 19 évnél idősebbek ), az ifjúságiaknál ( 17-18 évesek ), és a junioroknál ( 15-16 ) több, mint százharmincan neveztek, amely megfelel az előzetesen vártaknak.

 

Hoffer Laura ( Hévíz Sk )

 

A Magyar Ökölvivó Szövetség vezetői is ott voltak a ring mellett a délutáni kezdéskor. Dr. Kovács László szövetségi kapitányt kértük, hogy néhány szóban vázolja, mire lehet számítani az elöttünk álló négy napban.

 

 

- Alapvetően ez az első olyan országos bajnokság, melyen az AIBA elveinek megfelelően, három korosztály versenyét külön rendezzük - árulta el. - Ez azért is jó, mert szétválasztva látjuk a korosztály képviselőit a ringben. Mindez elősegítheti a női szakág fejlődését is, hiszen abban reménykedünk, hogy idehaza is lendületet kap a női ökölvívás.

 

A kapitány azt is elmondta, hogy fontos, hogy elkészült nálunk is a sportágfejlesztési program, és a női szakág élére Balzsay Károlyt nevezik ki. Kovács László szerint szép szám jött össze az ob-ra, aki nem sérült, az itt lesz a fürdővárosban, és akadnak visszatérők is. Többek között megemlítette Csejtey Csilla nevét, de persze egy sor olyan tapasztalt női bunyós is ringbe lép, akiknek indulása mindig emeli a bajnokság nívóját.

 

Szerdán selejtezőkkel vette tehát kezdetét a női bajnokság, s láttunk már ekkor is kemény csatákat. A zalai színeket egyedül képviselő Hoffer Laura ( Hévíz Sk ) a juniorok 54kg-os küzdelmében nem sok esélyt adott a vecsési Schafer Lizának, akit kiütéssel győzött le, és továbbjutott.

 

Forrás: Zalai Hírlap Online http://zaol.hu/sport/harom-az-egyben-1582977