MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hasznos információk jogszabályi változásokról
Kétnapos gazdaságpolitikai konferenciát tartott Hévízen az Ipartestületek Országos Szövetsége. A konferencián elemezték a kis- és középvállalkozások jelenlegi helyzetét, összegezték a felzárkózásukat segítő lehetőségeket, majd a 2010. január elsejétől életbe lépő jogszabályi változásokra hívták fel a résztvevők figyelmét.

A társadalombiztosítási ellátásra és a magánynyugdíjra jogosultakról szóló törvény január elsejétől sokrétû változáson megy át, mely érinti a biztosítás és a járulékfizetés területeit. - Csak egyetlen példa: egy új járulékfajtát vezet be a törvény, az úgynevezett egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot, melynek mértékét, valamint magát az egyén által fizetett járuléknak a meghatározását is tartalmazza a törvény – emelte ki az egyik módosítást Dr. Villányi Tiborné, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főosztályvezető-helyettese.
- A kis- és középvállalkozásokat érintő változások közül talán az egyik legfontosabb, hogy újraszabályozták a könyvelők regisztrációs kötelezettségét, így csak olyan könyvelőt alkalmazhatnak, akinek megfelelő végzettsége van, illetve regisztráltatta magát. Ezen kívül néhány költségelszámolás, illetve bevételpontosítás történt. Az utólag adott engedmények és kedvezmények esetében egyértelmûvé teszik, hogy hogyan kell lekönyvelni egyéb ráfordításként, egyéb bevételként ezeket a tételeket – foglalta össze a számvitel változásait Zsigó Ferenc adótanácsadó.
- Nagyon fontosak ezek a tanácskozások, hiszen sok az újdonság a számvitelben, az adótörvények vagy a TB vonatkozásában. Ezeket állandóan figyelni kell, miközben a vállalkozások egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, mert hitelhez nehezen jutnak, a pályázatokon pedig csak kevesek tudnak indulni. Kevés a megrendelés, sok vállalkozás sorsa bizonytalanná válik. Ezek a rendezvények éppen azért hasznosak, mert naprakész információkhoz, segítséghez juthatnak – vélekedett Rusa Attila, az IPOSZ elnökségi tagja.

(Forrás: HÉVÍZI TV)