MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Házasságkötés hőlégballonban
Valóban az égben köttetett Orbán Eszter és Truka István házassága, hiszen Hévíz felett, hőlégballonban repülve tettek fogadalmat egymásnak. Ma már Magyarországon is egyre többen különleges helyszínen tartanák esküvőjüket, ám gyakran elutasításba ütköznek. Ezt megtapasztalta az ifjú pár is, Hévíz önkormányzata viszont helyt adott kívánságuknak és anyakönyvvezető is vállalta, hogy jogszerûen, az extra helyszínen is összeadja a párt.

A menyasszony és a vőlegény Győrből érkezett, hogy rendkívüli szertartással tegye emlékezetessé ezt a napot. Az ötlet tulajdonképpen a vőlegény tanújától származik, aki a Hévíz környékén hőlégballonos sétarepüléseket szervező vállalkozás menedzsere.
Hamar kiderült, hogy a szándék megvalósítása nem is olyan egyszerû, hiszen több polgármesteri hivatalban elutasították a pár kérését. Valóban vannak technikai nehézségek, ám ezek nem áthidalhatatlanok és Hévízen megtalálták a megoldást. – Az anyakönyvet nem vihetjük ki a városházáról s valóban megkérdőjelezhető lenne a jogszerûség, ha a szertartás alatt a hőlégballon elhagyná Hévíz közigazgatási határát. Ezért két részből áll az esküvő. A házasulandó felek a hivatalban kimondják az igent, tanúikkal együtt bejegyezzük nevüket az anyakönyvbe, így a házasság hivatalossá válik. Ezt követően szállunk fel a hőlégballonnal, s repülés közben fogadalomtétellel erősíti meg szövetségét a pár – ismertette a „forgatókönyvet” Farkas Lászlóné hévízi anyakönyvvezető. – Rugalmasnak kell lenni. Ha egy kérés megvalósítható, akkor nem látom be miért ne támogatnánk a különleges ötleteket is. Manapság oly kevés a házasságkötés, hogy így is segítenünk kell a szándék megvalósítását, egy anyakönyvvezetőnek pedig az a célja, hogy olyan esküvőt biztosítson, mely hozzájárul a házaspár boldogságához. Ezért vállaltam én is, hogy felszállok a hőlégballonnal, noha erős tériszonyom van. Le fogom küzdeni – ígérte az anyakönyvvezető.
A rövid polgári szertartás után Magyarország legnagyobb hőlégballonja felvirágozva várta az ünneplőbe öltözött a násznépet. Truka István és Orbán Eszter Hévíz felett, több száz méter magasban tett esküvő fogadalmát követően a kosárba rejtett pezsgő is előkerült, hogy a különleges szertatás részesei együtt koccintsanak az ifjú pár egészségére és boldogságára.

(Forrás: Hévízi TV)