MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Háztartási komposztálókat osztottak
Háztartási komposztáló edényekkel ajándékozták meg a hévízieket a napokban. Az önkormányzat által vásárolt edényeket a GAMESZ munkatársai juttatták el a házakhoz.

A nem mindennapi ajándékért azonban meg is kellett dolgozni. A komposztálókat azok között osztották ki , akik előzőleg részt vette a városvédő egyesület és az önkormányzat által szervezett,  a Zalaispa támogatásával tartott, a komposztálás gyakorlati ismereteit közvetítő előadáson. Ennek során a komposztálás fontosságával, lehetőségeivel ismertették meg az érdeklődőket, s hogy a gyakorlatban is hasznosíthassák tudásukat, a város vezetése úgy döntött: a résztvevőket a háztartások számára hasznos edényekkel ajándékozza meg.

 

 

  • Önkormányzatunk kiemelt célja a környezettudatos szemlélet kialakításra, formálása, nem csupán az oktatási intézményeknél, de a lakosság körében is. A hévízieket több ízben tájékoztattuk már arról, hogy az Entente Florale Europe nemzetközi zsûrije hamarosan városunkba látogat, hogy szakmai szempontokat figyelembe véve értékelje Hévízt a z európai virágos városok versenyéhez kötődően. A látogatás és az azt megelőző felkészülés különösen jó alkalom arra, hogy az önkormányzat még nagyobb figyelmet fordítson a környezettudatos szemlélet, magatartás kialakítására, formálására lakossági körben is. Ezért szorgalmaztuk a komposztálással kapcsolatos előadást és a komposztáló edényzetek kiosztását – mondta az előzményekről Papp Gábor polgármester.


     

 

Hozzátette: a városvédő egyesület nagy szerepet vállalt a lakosság mozgósításában, nemcsak ebben az ügyben, hanem a zsûri szemléjéhez kötődő feladatok előkészítésében is.  A lakosság bevonására előzőleg remek példa volt a virágtő osztási akció, most pedig azért esett a választást a komposztálás népszerûsítésére, mert szemmel láthatólag a háztartásokban keletkezett hulladék mennyiségének csökkentése érdekében még komoly lépéseket kell tenni,melyhez az előadás és az értékes ajándékok nagyban hozzásegíthetnek.