MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Helyi operatív törzs alakult a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében

Helyi operatív törzs alakult Hévízen – Papp Gábor polgármester vezetésével – a közegészségügyi felelősségvállalás, a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében

Hévízen a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nincs koronavírussal fertőzött beteg, a fegyelmezett magatartás, a közösségi szabályok, rendelkezések betartásában azonban mindenki érdekelt! - Folyamatosan figyelemmel kísérjük a járvány alakulását és az illetékes hatóságokkal együttmûködve fogunk a jövőben is minden döntést meghozni és megteszünk mindent a lakosság és a hozzánk érkező vendégek védelme érdekében - hangsúlyozta Papp Gábor.
Ezt figyelembe véve az önkormányzati fenntartású intézmények, az önkormányzat hatáskörébe tartozó rendezvények ügyében hozott döntéseket, emellett minden intézmény iránymutatást dolgoz ki és juttat el az intézményben dolgozó kollégák részére a járvánnyal szembeni hatékony védekezés témájában. A Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény bentlakásos részlegében látogatási tilalom lépett életbe e hét elejétől. Az intézmény munkatársait megfelelő védő felszereléssel látták el, a nappali ellátás tervezett programjait nem tartják meg. Az ételkihordás védőfelszereléssel és fertőtlenítéssel történik.
A GAMESZ hasonlóképpen rendelkezik megfelelő védőfelszereléssel és fertőtlenítéssel, a Junior étteremben étkezők biztonságáról gondoskodva levegő tisztító és fertőtlenítő berendezést vásárolnak és helyeznek ki. Ugyanakkor nyomatékosan felhívják a vendég étkezők figyelmét, hogy a GAMESZ konyhára leadott éthordók tisztításáról minden alkalommal gondoskodjanak, különös tekintettel az éthordó fülekre, melyeknek fertőtlenítése erősen javasolt minden használat előtt és után!
A családsegítő szolgálat a családlátogatásokat csak rendkívüli és erősen indokolt esetben végzi. A védőnői szolgálat a gyermekorvossal folyamatos konzultáció, mérlegelés és egyeztetés mellett tartja meg tanácsadásait.
A bölcsőde és az óvoda a betegség legkisebb gyanúja esetén nem fogadja az érintett gyermeket. Amennyiben az intézmény bármely dolgozója fertőzés gyanújával válik érintett, az intézményt két hétre bezárják!
A házi segítségnyújtást kérőkhöz előzetes, kockázatbecslő kérdőív kitöltése és értékelése után jutnak csak el a munkatársak, ahol minimális esélye is fennáll a fertőzésnek, a munkatársak nem mennek ki az érintetthez, a kötelező bejelentést a háziorvosnak megteszik.
2020. március 31-ig az önkormányzati rendezésû, társrendezésû vagy támogatású beltéri rendezvényeket Hévíz városa nem tartja meg.
A városi március 15-i megemlékezés és rendezvény elmarad! Hévíz város önkormányzata a városháza dísztermét bizonytalan ideig rendezvény céljára nem bocsátja rendelkezésre.
A Fontana mozi 50 százalékos töltöttséggel mûködhet, a levegő folyamatos fertőtlenítéséről ózongenerátorral gondoskodnak.
A termelői piac nyitva tartása változatlan, a higiénés előírások betartására mind az árusok, mind a vásárlók tekintetében fokozott figyelmet kérnek.
A helyi operatív törzs felhívja a hévíziek és a vendégek figyelmét, hogy a Szent András kórház és a hévízi tófürdő nem önkormányzati tulajdon, így az ottani protokollt a tófürdő vezetése szabja meg és teszi közzé, kérjük, kísérjék figyelemmel az előírásaikat!
A meghozott intézkedések a fokozott óvatosságot, körültekintő magatartás jegyében születtek, kérnek mindenkit, hogy a fegyelmezetten, a maga és embertársai egészségügyi védelme érdekében az intézkedésekhez maximálisan igazodjon és azok előírásait maradéktalanul tartsa be!
A helyi operatív törzs az országos közegészségügyi helyzetet figyelemmel kísérve módosíthatja döntéseit, előírásait.