MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz a főkertészek konferenciáján
„Zöldfelületek rehabilitációja a fejlődő városok tükrében ” címmel rendezett konferenciát Zalaegerszegen a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség és a megyei jogú város polgármesteri hivatala. A kertész szakma legrangosabb találkozójára meghívást és előadói felkérést kapott Laczkó Mária, a GAMESZ vezetője is, aki nemrégiben nyerte el a szakma legrangosabb címének tekinthető „Az Év Főkertésze” díjat, s e díj birtokában első ízben lépett kollégái elé szakmai fórumon.
  • Előadásomat a hévízi belváros rehabilitációról tartottam, a tervezéstől egészen a megvalósításig, illetve a mai állapotokig ismertetve a megújítás programját. Megtisztelő volt számomra a felkérés, egyben nagy felelősség is, ahogyan magának „Az Év Főkertésze” címnek az elnyerése - hiszen azóta számos cikk, televíziós, rádiós interjú készült Hévízről, s ilyenkor lényeges, hogy az ember mit is tud közvetíteni a szakmáról, a zöldfelületek állapotáról, arról a városról, ahol dolgozik.

A GAMESZ vezetője előadásában nagy figyelmet szentelt a belváros rehabilitációjáról szólva a belváros zöldfelületei rendezési folyamatának és eredményének bemutatására. Mint mondta: szakmai szempontból a belváros utcáiba telepített fasorok nagy elismerést kaptak, különösen az Erzsébet királyné utcai égersor, mely, ha úgy tetszik: szerves folytatása a láperdő égersorának, azzal harmonikus egységet alkotva.

  • Úgy vélem, egyre hangsúlyosabb feladat egy várost élhetővé és széppé tenni. Az elmúlt időszakban Hévíz ebben a vonatkozásban hangsúlyosan jelent meg, s szépségét, fejlődését e találkozón is sikerült úgy bemutatnom, hogy ez a város mindenki számára vonzó legyen – mondta a konferencia kapcsán Laczkó Mária.

(Fotó: www.zalaegerszeg.hu, Seres Péter)