MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz a legtisztább magyar város
Az ongo.hu internetes szakportál nagyszabású felmérést végzett tavaly év végén az utazók körében „leg”-eknek tartott országokról és településekről. Mint írják: a szavazás komoly visszhangot kapott, hiszen 10 ezernél is többen klikkeltek kedvenceikre, vagy éppen csalódásuk tárgyára. A kétfordulós játék és szavazás során Magyarország legtisztább településének Hévíz városát választották Sopron és Balatonfüred előtt. „A tavirózsák közt úszkáló turistahadak megnyerése érdekében folytatott kampánynak szemmel látható hozadékai is vannak” – mondja ki az értékítéletet a portál.

Vértes Árpád polgármester szerint a közbiztonságáról nevet szerzett üdülőváros nem csupán arra figyel oda, hogy megelőzze a jogsértéseket, bûncselekményeket, hanem arra is, hogy a gyógyturisták ne csak a hotelekben, és a szobakiadóknál érezzék jól magukat, de az intenzíven ápolt közterületeken is. A település csinosításáért a kisváros az elmúlt évtizedben szinte minden esztendőben kapott valamilyen elismerést, díjat, oklevelet. A mostani helyezés annak az elismerése, hogy a város lakói, a szállodák vezetői és a település irányítói újra képesek voltak összefogással a „legszebb oldalukat” megmutatni –mondta a polgármester.
Király László városgazdát, a GAMESZ-vezetőjét is arra kértük, röviden kommentálja a gyógytelepülés által begyûjtött újabb elismerést.
- Az interneten szavazók között feltehetőleg nem a Hévízre rendszeresen visszajáró, idősebb átlagéletkorú „törzs-gyógyturisták” voltak többségben, hanem inkább a középkorúak és a fiatalok. Külön elismerés, hogy ők is dekoratívnak látták Hévízt, ahol idén a közterek, parkok, utcák csinosítására, a város szépítésére a helyi költségvetésben 7 millió forintot különítettek el. A zöldfelületek karbantartására és a köztisztaság folyamatos fenntartására alig negyedszáz dolgozó ügyel folyamatosan. A GAMESZ-munkatársai továbbra is mindent megtesznek azért, hogy a gyógyhely télen és nyáron is a legszebb arcát mutassa. Hévíz újra megméretteti majd magát a „Virágos Magyarországért” településdekorációs versenymozgalomban. Szeretnénk újból megmutatni magunkat az európai versenyben is –nyilatkozta a városgazda.

(Forrás: A városháza sajtóreferense)