MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz a nemzetközi mezőnyben - Idén is Virágos Magyarországért verseny
Május 15-ig jelentkezhetnek a települések a Virágos Magyarországért versenyre, amelynek az idén a helyi természeti értékek, a táj-, a növény és az állatvilág megőrzése a kiemelt témája - hirdették meg hétfőn sajtótájékoztatón a városok és falvak szépítésének immár két évtizedes vetélkedőjét. A fődíj ezúttal is hazánk képviselete a 2014-es európai Virágos Városok és Falvak versenyében.

A kulturált vendégfogadás, és a vendégbarát szemlélet elengedhetetlen tartozéka az ápolt környezet, a települések rendezettsége, az utcakép, az irányítótáblák rendszere - mutatott rá Mártonné Máthé Kinga, az MT Zrt. belföldi igazgatója.

 

A verseny egyfajta tükröt is tart a résztvevő települések elé, hiszen a kertészeti és turisztikai szakemberekből álló zsûri értékelése iránymutatást ad a települések további fejlesztéséhez. Az immár huszadik alkalommal meghirdetett  országos verseny mellett a városi, megyei és régiós megmérettetések mintegy kétmillió embert mozgósítanak - emelte ki Prutkay Gábor, a verseny szervező bizottságának elnöke.

 

 

Kunczéné Fellegi Katalin, a verseny fővédnöke azt hangsúlyozta, hogy a mozgalom fontos összekötő kapocs Európával. Eddig ötven magyar település ért el igen szép eredményeket. Az idén a falvak közül Csopak, a városok versenyében pedig a 2012-es év győztese, Hévíz vesz részt a nemzetközi megmérettetésben.

 

 

Papp Gábor polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: már megkezdték a felkészülést, külön munkacsoportot alakítottak. A város kiemelt feladatnak tartja a tetszetős városkép kialakítását, a virágosítást, a zöldfelületek gondozását. Emellett folyamatosak azok a beruházások, amelyek a környezet fenntarthatóságát és védelmét szolgálják.

 

Laczkó Mária, a város „főkertésze" kérdésünkre elmondta: az idén is 80-90 fajta egynyári virágot ültetnek ki, köztük több különleges színû tulipánt.

 

- Arra törekszünk, hogy minden utca más hangulatú legyen - tette hozzá.

 

A nemzetközi zsûri július 9-én érkezik Hévízre.

 

Forrás: Zaol.hu