MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz az egészségturizmus központja lehet – dr.. Molnár Ágnes fejlesztési államtitkár Hévízen
Hévíznek minden esélye megvan arra, hogy a magyar egészségturizmus emblematikus központjává váljék – jelentette ki dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a hévízi Városházán Papp Gábor polgármesterrel folytatott négyszemközti tárgyalását követően

Az államtitkár asszony zalaegerszegi, az új Széchenyi Tervet ismertető fórumát követően érkezett Hévízre, a polgármester meghívására.

Dr. Molnár Ágnest Papp Gábor polgármester, Kepli József alpolgármester és Őry Rózsa kabinetvezető fogadták. A város első embere tájékoztatást adott az önkormányzati választás óta eltelt időszak munkájáról.

- Államtitkár asszony a Hévízi Konzultáció vendégeként járt már nálunk, megismerhette Hévízzel kapcsolatos terveinket, elképzeléseinket, és már akkor támogatásáról biztosított engem, mint polgármesterjelöltet, valamint a Fidesz képviselőjelöltjeit. Az önkormányzati választás után a lakosságtól is támogatást kaptunk elképzeléseink megvalósításához, eddigi eredményeinkről tájékoztattuk dr. Molnár Ágnest. Bemutathattuk államtitkár asszonynak azt a már általunk készített anyagot is, mely Hévíz hosszú távú fejlesztési lehetőségeit taglalja – foglalta össze a tárgyalás eredményét Papp Gábor polgármester.

- Hévíz következetesen és határozottan halad azon elképzeléseinek megvalósítása felé, melyeket még a nyár folyamán a Hévízi Konzultáció sorozat keretében ismertetett meg a kormány képviselői és a hévízi lakosság előtt. Az akkori határozottság megmaradt, a polgármester úr által ismertetett anyag pedig egyértelmûen jelzi számomra, hogy a városnak nagyon világos elképzelései vannak a helyi fejlesztésekről, s ezekben a Nemzeti Ügyek Kormánya maximálisan partner tud lenni. Hévíz az egészségfejlesztés területén olyan eredményeket érhet el, melyek nem csupán a helyi lakosoknak, vállalkozóknak és a térségben élőknek, de az országnak is komoly eredményeket hozhatnak: Hévíz az egészségipar központjává válhat, eredményei példa értékûek lehetnek – mutatott rá az államtitkár. Hozzátette: a város vezetőivel folytatott megbeszélései alapján minden remény megvan arra, hogy Hévíz jó pályázatokkal induljon az új Széchenyi Terv kiírásain.

- Fontosnak tartom, hogy a város minden szereplője érezze: Hévízen komoly fejlesztések indulhatnak el, és városunk ehhez várja, sőt, meg is kapja a lehetőségeket, ezért is öröm számunkra, hogy államtitkár asszony elfogadta meghívásunkat, és kedvezően nyilatkozott Hévíz további fejlődésének lehetőségeiről – nyilatkozta Papp Gábor.

Nézze meg galériánkat!

(Forrás: Városháza)