MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz is képviselheti a megyét a Nemzeti Bajnokságban
A Hévíz együttese 14. bajnoki évét kezdheti a Nemzeti Bajnokságban szeptember közepén. A nevezések alapján a közelmúltban ugyanis eldőlt, hogy a 2012/2013-as bajnoki szezonban 3 csapat képviseli Zala megyét a Nemzeti Bajnokságokban, köztük Hévízé.

Sajnálatos, hogy az első osztályú múlttal rendelkező nagykanizsai női csapat nem vállalta az indulást. A hévíziek a dél-nyugati csoportba nyertek besorolást, ahol a Tamási, Siklós, Balatonszemes, Dunaújváros, Kozármisleny, Tolna, Bácsbokod, Pécsvárad, Szekszárd FGKC lesz az ellenfél. Indulnak a Magyar Kupában, ahol szeretnék elérni, hogy első osztályú csapatot fogadhassanak.

Az együttest immár egy évtizede folyamatosan szolgálja az idén jubileumra készülő edző Pécsi Zsolt és a csapatkapitány Lancz Katalin, valamint a többszörös gólkirály Ováry Szilvia.

A két férfi együttes is a dél-nyugati csoportba került. Közülük az elmúlt bajnokságban a Nagykanizsai Izzó SE eggyel megelőzte a tabella közép- mezőnyében a Keszthelyi Georgikon DSE csapatát.

A csoportban szerepel rajtuk kívül Nagyatád, Kalocsa, Szigetvár, Mecseknádasd, Szentgotthárd, Hőgyész, Ercsi, Kiskörös, Csurgó II. és a PEAC.

Jelentős sportdiplomáciai siker, hogy a tavaly megújhodott Zala Megyei Szövetséget jelölte ki a Magyar Kézilabda Szövetséget a női NB II lebonyolítására és szervezésére.

  • Komoly elismerés és kihívás, hogy mi felelünk a dél-nyugati csoport rendezéséért és szervezéséért. Öröm, hogy a kiváló erőkből álló hévízi lányok is itt szerepelnek, és már elkezdtük a bajnokság kiírását és a sorsolás lebonyolítását! Szintén sportdiplomáciai sikerként könyvelhetjük el, hogy mi rendezzük szeptemberben Keszthelyen a játékvezetői, majd az edző továbbképzést – mondta Varga Sándor, a Zala megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

Oláh Andrea, a Hévíz szakosztályvezetője elmondta:

  • A városvezetésnek köszönhetően jelentős hagyományú a klubunk és nagyon komoly célkitûzéseink lesznek ebben a bajnokságban. Néhány poszton változás történik a keretben, és az erős felkészülés érdekében már július végén elkezdjük az előző évekhez képest magasabb számú edzéseket.

 Koloszár Zoltán, a Keszthely Georgikon vezetője hozzátette: a csoportbeosztás rendkívül nehéznek tûnik, így mindenképpen igazolni szeretnének 1-2 játékost, és reális célkitûzésnek a biztos bent maradást jelölik meg. Az idén megnehezült körülmények folytán augusztus végén kezdhetik el az edzéseket Kiss György irányításával.