MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz jelesre vizsgázott – újévi köszöntés a városházán
Nehéz, érdekes, akadályokkal teli, mégis sikeres – ezekkel a szavakkal jellemezte Hévíz új évet köszöntő ünnepélyes fogadásán a mögöttünk hagyott esztendőt Papp Gábor polgármester.

A város vezetője beszédében a turizmusban felmerült nehézségeket emelte ki legfőképpen, melyeket Hévíz – ahogyan fogalmazott – példátlan összefogással küzdött le.

  • Tavaly év végén már nem volt titok számunkra az, hogy mint egy teljes egészében a turizmusból élő város, mi is érezni fogjuk az orosz-ukrán konfliktus negatív hatásait a gazdasági életünkben. Csak az volt a kérdés, hogy mekkora mértékben ér el minket a negatív hullám, illetve, hogy mennyire tudjuk felkészülten fogadni, és új lehetőségekkel pótolni azt, amit szükséges. Az első negyed évben közel negyven százalékosnak látszott a turisztikai bevételünk visszaesése. Kétségbeesés helyett azonban időben fordultunk új piacok felé, és bár év végére az orosz vendégéjszakák száma 35 százalékos visszaeséssel számol, az össz-vendégéjszakák számát tekintve, csupán 3,5 százalékos a csökkenés. Vagyis Hévíz ebben a 2015 évben is csak úgy, mint az ezt megelőző négy évben, 1 millió vendégéjszaka fölött tudott teljesíteni – ecsetelte Papp Gábor

Hangsúlyozta: a legszebb eredményt Hévíz a lengyel piacon érte el, ahonnan a tavalyi évhez képest 116 százalékkal több vendég érkezett. Csehországból 10 százalékkal, Szlovákiából 33 százalékkal emelkedett a vendégek száma, és a belföldi vendégek száma is emelkedett 7 százalékkal.

  • Hévíz válságkezelésből jelesre vizsgázott – emelte ki beszédében, egyben megköszönte azt a rengeteg támogatást és példás összefogást, mely Hévíz életében jelentkezett 2015-ben. Kiemelte a szállodák, a szobakiadók szövetsége, a Magyar Turizmus Zrt. támogatását, a folyamatos és példa értékû együttmûködést a rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, valamint az egyházi szervekkel.

A polgármester szólt a Hévíz-Balaton Airport helyzetéről is. Mint mondta: az orosz gépek elmaradása itt komoly bevétel kiesést okozott.

  • De ha jövőt akarunk építeni, felelősséggel gondolva a gyermekeink generációjára is, akik majd ezt a várost tőlünk örökölni fogják, láthatjuk, hogy egy pillanatnyi külpolitikai helyzet által gerjesztett gazdasági mutató nem határozhatja meg városunk és az egész térség jövőjét! Éppen ezért arra kérek mindenkit: döntéshozókat, térség polgármestereit, de még a saját képviselőtársaimat is, hogy tekintsenek előre, lássák meg, hogy egy ilyen város, mint Hévíz, nem zárhatja el magát a légi forgalom adta lehetőségtől.

A tavalyi év egyik legnagyobb örömhíre mégis az, hogy a Magyar Kormány 5 milliárd forintot különített el a Hévíz-Balaton Airport környezetének fejlesztésére. Ez okot ad a reményre, hogy az áldozat, amit 2012 óta évről évre meghozunk, egyszer busásan megtérülhet.

Papp Gábor értékelő beszédében szólt az elmúlt év sikeres projektjeiről, kiemelten a Korok és borok egregyi pályázatot, az Illyés-iskola energetikai korszerûsítését, felidézte Áder János köztársasági elnök hévízi látogatását, és sikernek nevezte a Hévízi-tó és az arra épülő gyógyászat hungarikummá válását. Értékelte a város külföldi kapcsolatait, s Hévíz kulturális életében bekövetkezett minőségi változásokat.

Az idei év feladatai között a buszpályaudvar kiépítésének folytatását, illetve befejezését, a nagyparkoló átépítését, a gyógyhelyközpont fejlesztését, valamint sportfejlesztéseket jelölt meg. Hangsúlyozta: Hévíz fejlődése és fejlesztése soha nem öncélú, hiszen a város eredményei és lehetőségei a térség számára is új munka- és egyéb gazdasági lehetőségeket rejtenek.

Beszédét pohárköszöntő követte, melyen Kepli József János alpolgármester emelte poharát az új év és a vendégek egészségére, majd a Happy Dixilend Band előadását hallgathatták a jelenlévők. Az újévi találkozó fogadással zárult.

Nézze meg galériánkat!