MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz jól őrzi a biológiai sokféleségét - A gyógytelepülés ezüstérmes lett
Az ENSZ 2010-et a Biológiai Sokféleség Világévévé nyilvánította. Ennek, és egy nemzetközi projektnek a kapcsán kereste a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. a biodiverzitás, azaz a biológiai sokféleség fővárosát Magyarországon. A versenybe a kis falutól a nagyvárosokig minden típusú település bekapcsolódhatott. A vetélkedés idei célja volt megtalálni azokat a városokat és falvakat, akik a legjobb teljesítményt nyújtják a biológiai sokféleség, biodiverzitás megőrzése érdekében.

A díjakat a közelmúltban adták át a Vidékfejlesztési Minisztériumban. Minden résztvevő önkormányzat oklevelet kapott. Méret-kategóriánként az első három legjobb teljesítményt elérő önkormányzat díjazásban részesült. A versenyre öt kategóriában összesen 43 település küldte be a pályázatát.

A 100.000 lakos fölötti települések kategóriája: Miskolc (1. helyezés), Kecskemét (2. helyezés), Debrecen (3. helyezés). A 30.000 – 100.000 lakos közötti települések kategóriájában: Hódmezővásárhely (1. helyezés), Veszprém (2. helyezés), Hajdúböszörmény (3. helyezés). A 10.000 – 30.000 lakos közötti települések kategóriájában: Tata (1. helyezés), Balatonfüred (2. helyezés), Siófok (3. helyezés). A 2.000 – 10.000 lakos közötti települések kategóriájában: Dévaványa (1. helyezés), Hévíz (2. helyezés), Csopak (3. helyezés). A 2.000 lakos alatti települések kategóriájában: Kunsziget (1. helyezés), Ibafa-Gyûrûfû (2. helyezés), Alsómocsolád (3. helyezés). Zala megye jó hírét elvíve, alig maradt le a dobogóról Keszthely, Gyenesdiás, Zalakaros, Zalaszántó és Balatonmagyaród.

(Forrás: A Városháza sajtóreferense)