MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Egyre több kínai vendég látogat a városba
Hévíz kínai testvérvárosa, Guilin Hi-Tech Zone kerületének küldöttsége járt városunkban, hogy megerősítsék az eddigi kapcsolatot, illetve a további szoros együttmûködésről tárgyaljanak.

- Tavaly aláírtuk a testvérvárosi szerződést Guilin Hi-Tech Zone kerületével. A városrész vezetője He Yunbao most tudott személyesen ellátogatni hozzánk, hogy megnézze Hévíz városát. A tárgyalásokon a tapasztalatokat felhasználva terveztük meg a jövőt, azt, hogy miben tudunk együttmûködni. Megtörtént annak a testvérvárosi szerződésnek a megerősítése is, amit Kínában egy nagy fesztivál keretében írtunk alá. - mondta Papp Gábor polgármester.

 

Egyre több kínai turista látogat el városunkba, ez köszönhető annak, hogy a két ország közötti együttmûködés is szorosabbá vált.  

 

- A korábbi években  pár száz kínai vendég érkezett Hévízre, ez a létszám tavaly már több ezerre nőtt, ami számunkra nagyon fontos. Határozott célunk volt a külföldi kapcsolatok bővítése. A kínai turisztikai „piacon” egy kicsit lassabban realizálódnak az eredmények, viszont százalékos arányban óriási eredményeket értünk el. Egyértelmûvé vált, hogy közép-európában Párizs, Prága, Bécs és Budapest mellett Hévíz is fontos célpontja a legtöbb kínai turistának. Ez számunkra egy nagy előrelépés. - tájékoztatott a polgármester.

 

 

A guilini vendégek ez alkalommal egy villámlátogatást tettek a fürdővárosban, a rövid idő ellenére Hévíz vezetésével egyeztették a kapcsolat megerősítésének további lépéseit, illetve megpróbáltak minél többet megismerni Hévízből.

 

He Yunbao a Hi-Tech Zone kerület vezetője elmondta, hogy a küldöttség azért látogatott el Hévízre, hogy megszilárdítsák az egymás közötti kapcsolatokat a turisztika és a kultúra területén. Remélik, hogy ezáltal a két város gazdasága tovább tud fejlődni és még szorosabb testvéri kapcsolat jön létre. Hévízre érkezésükkor rögtön látták, hogy a város természeti erőforrással rendelkezik és az európai kultúra is erősen érződik. A tapasztalatuk alapján Guilin méltó arra, hogy Hévíz testvérvárosa legyen. Az aláírási ceremónián a két város közötti egyességet erősítették meg.  Tovább viszik Hévíz jó hírét saját hazájukba, és az ottani turisztikai hivatal segítségével reklámozzák a fürdővárost. Bízik abban, hogy egyre több kínai turista látogat el Hévízre és egyre több magyar vendég Guilinbe.

 

 

Hévízen is megismerhetik hamarosan Kínát az érdeklődők, a már hagyományos tematikus hétvégék egyikén mutatják be több szemszögből az országot és Guilint.