MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz megnyugtatóan rendezné a reptér ügyét
A sármelléki reptér üzemeltetésével kapcsolatos problémák kiküszöbölésére, valamint a reptér mûködtetésének hosszú távú megoldására törekedve Hévíz képviselő-testülete rendkívüli testületi ülésen tárgyalt a Fly Balaton kérdéséről.

A képviselők egyetértettek abban, hogy az október 22-ig érvényes szerződések teljesítése, a repülőtér ez évi gördülékeny üzemeltetése érdekében segítséget nyújt a repülőtér számára. A megszavazott 15 millió forintot (amit az év elején, az idei évi költségvetés összeállítása során különített el a testület az esetlegesen a repülőtérrel kapcsolatos feladatok ellátására) a város nem a reptér mûködtetője, hanem a szolgáltatók számára biztosítja. Ezek az egyébként állami tulajdonban lévő cégek a támogatás segítségével az idei repülőtéri szezon hátralévő részére is tudják biztosítani a megfelelő szolgáltatást az utazóközönség számára.

Papp Gábor polgármester ugyanakkor rámutatott: folyamatos tárgyalásokat folytat a város a Fly Balaton hosszú távon is megnyugtató mûködtetésével kapcsolatban. Az önkormányzat esetlegesen állami szerepvállalással, valamint más cégek bevonásával meghatározó szerephez kíván jutni a repülőtér mûködtetését illetően.

  • A politikai és szakmai támogatottság ehhez biztosított, a tárgyalások pedig folyamatosak ez ügyben – fogalmazott Papp Gábor.

A rendkívüli ülésen elfogadta a képviselő-testület a Hévízi Sportkör idei évi bajnoksága első félévére vonatkozó költségvetési tervét. A koncepció és a mellette a testület által megítélt 23 millió forintos támogatás biztosítékot jelent arra, hogy a versenyzők a most lezárt szezonnal azonos szinten tudják folytatni munkájukat.

Döntött a testület arról is, hogy a város csatlakozik a Kerékpáros barát Települések Országos Szövetségéhez.

Zárt ülésen tárgyalta és fogadta el a grémium a Gelencsér Dental felajánlását az egregyi temető sétányának megépítésére.