MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz missziót teljesít – EU elnökségi munkacsoport ülés a városházán
Mint ismeretes, ez év elejétől hazánk vette át az Európai Unió soros elnökségének tisztét. Az elnökségi, illetve az előkészítő ülések zöme Budapesten zajlik, nagyon kevés vidéki település büszkélkedhet azzal, hogy házigazdája lehet egy-egy találkozónak.

Hévíz ezen városok egyike: a mai és a holnapi nap folyamán a fürdőváros látja vendégül az Európai Unió Tanácsa Fejlesztési Együttmûködési Munkacsoportját. A 27 ország 47 diplomatájának részvételével zajló informális ülésről, annak előkészületeiről tartott sajtótájékoztatót a hévízi városházán Papp Gábor polgármester, Manninger Jenő országgyûlési képviselő, a megyei közgyûlés elnöke, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Kepli József alpolgármester és Szabados Viktor EU elnökségi összekötő.

- Az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja e rendezvényt, hiszen túl azon, hogy városunkra irányítjuk a hazai és nemzetközi sajtó figyelmét, bemutatkozhatunk az EU tagállamok szakdiplomatáinak, munkatársainak – emelte ki Papp Gábor.

Rámutatott: az informális ülés első napirendje: „A víz szerepe a fejlesztéspolitikában”, Magyarország javaslatára került a napirendek közé.

- Hévízi és országos viszonylatban a víz, a vizek védelme, felhasználásának lehetősége igen fontos kérdés, így Hévíz számára kétszeresen is siker, hogy otthont adhat az épp e kérdést tárgyaló ülésnek, s direktmarketing szempontjából is páratlan lehetőség városunk számára, hogy az EU Tanácsának egyik döntés előkészítő szerve megismerkedhet Hévízzel mint turisztikai termékkel is.

Manninger Jenő, aki korábban részt vett a soros elnökséget előkészítő Fideszes munkacsoport munkájában, illetve EU bizottsági megfigyelőként is dolgozott már, kiemelte: az informális ülések alapvető feladata olyan vitaanyag összeállítása, amely aztán az Európai Bizottság elé kerülhet, és rámutat egy-egy ágazat fontos kérdéseire.

- Bízunk benne, hogy a szakemberek figyelme e napirend kapcsán kellően ráirányul az európai viszonylatban is egyedülálló értékre, a Hévízi-tóra, az annak védelme érdekében tett helyi erőfeszítésekre – mutatott rá.

A Hévízi-tóval, az arra épülő gyógyászati lehetőségekkel a vendégek személyesen is megismerkedhetnek a rendezvény második napján – programjukat Kepli József ismertette. Mint mondta: a diplomaták szakszerû vezetéssel ismerkednek meg a fürdővel, illetve a tóval a tanácskozást követő napon. Invitatív kiadványok segítségével Hévíz egészét is bemutatják a vendégeknek, az ajándékba kapott város bora, Hermann Katalin üvegmûvész alkotása, illetve a Musica Antiqua együttes erre az alkalomra készített Vízizene cd-je a hévízi kulturális élet sokszínûségére hívja fel a figyelmet. A vendégeket búcsúzásukkor Papp Gábor polgármester angol nyelvû oklevéllel is megajándékozza, melyben szimbolikusan Hévíz város nagyköveteivé avatja őket.

- Hévíz városa láthatólag nagyon fontosnak érezte és érzi a rendezvényt, mondhatnánk úgy is: missziót teljesít annak lebonyolítása során – jelezte Szabados Viktor, hozzátéve: az előkészítő munkálatok, a város felkészülése, hozzáállása alátámasztja ezt a kijelentést.

A munkacsoportot ma 15 órakor fogadja Hévíz polgármestere. Az ülés 19 óráig tart zárt ajtók mögött, ezt követően a vendégeket a város borvacsorása invitálja.

(Forrás: Városháza)