MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz nemzeti kincs, nemzeti termék
- Hévíz nemzeti kincsünk, olyan nemzeti termékünk, melyre büszke lehet az ország, s melynek fejlődése és elért sikerei a bizonyítéka annak, hogy Magyarország képes saját lábán megállni, képes arra, hogy önerejéből teljesítsen nemcsak hazai, de nemzetközi szinten is. Az egyre élesedő gazdasági versenyben Hévíz kiváló példája annak, hogy nemzeti termékeinkkel talpon tudunk maradni. Köszönhető a város sikere Papp Gábor polgármesternek és munkatársainak, hiszen e város eredményei az ő munkájukat dicsérik – mindezt Németh Lászlóné miniszter asszony mondotta Hévíz város születésnapi ünnepségén.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minisztere kiemelte a hévízi önkormányzat tulajdonában lévő Hévíz-Balaton Airport reptér eredményeit. Hangsúlyozta: a reptér Budapesten kívül az egyetlen tematikus reptér Magyarországon, hiszen forgalmának 98 százalékát azok adják, akik kifejezetten e régióba érkeznek turisztikai céllal.

 

A magyar kormány határozott célja Magyarország versenyképessé tétele a helyi adottságok és termékek kiaknázásával, s Hévíz sikerei éppen e törekvést erősítik, bizonyítva: e cél elérése egyértelmûen lehetséges. Hozzátette: a 2010 előtti években a gondatlan és felelőtlen vezetési politika arra ösztönözte az embereket, hogy egyre kevesebb munkával próbáljanak egyre nagyobb jövedelemhez jutni. A jelenlegi kormány célja a munka becsületének helyreállítása, s ez jellemző Hévízre is, ahol a városban élők vendéglátói szakértelme és szorgalmas munkája a legékesebb bizonyítéka annak, hogy kedvezőtlen gazdasági körülmények között is lehet sikereket elérni szorgalommal és kitartással.

 

Nézze meg galériánkat!

 

 

Hasonló gondolatokat vetett fel beszédében Papp Gábor polgármester is.

 

  • A 2012-es évben minden eddigi csúcsot megdöntve 1 millió 81 ezer vendégéjszakát jegyezhettünk. Egy olyan időszakban, amikor a gazdasági válság még mindig érezteti hatását az egész világban, amikor a környezetünkben sok turisztikai célpont csökkent érdeklődést könyvelhet el, számunkra ez nagyon nagy eredmény. Büszkék lehetünk arra, hogy a város időben felismerte, hogy az új piacok felé történő nyitás milyen új lehetőségeket tud városunk és ezáltal minden polgárunk számára nyitni. A tavalyi évben az önkormányzat felelősséget érezve a térség gazdasági helyzetéért, átvette a sármelléki repülőtér üzemeltetését, mely azóta Hévíz-Balaton Airport néven fogadja a légi úton érkező vendégeket. Bevallom, tavaly ilyenkor még kollégáimmal együtt aggodalommal vegyes izgalommal nyitottuk meg a turisztikai szezon előtt a repteret. Vajon sikerülni fog? - tettem fel magamban ezerszer is a kérdést. És most büszkén mondhatom, hogy igen, sikerült: rendszeresen érkeznek a német és az orosz charter járatok, és a hétvégén száll le az első menetrendszerinti járat Rigából, amely megnyitja a légiközlekedés lehetőségét a skandináv és balti államok felől – jelezte a polgármester. Hozzátette: Hévíz ezen túlmenően is számos sikert könyvelhet el magának pályázatok, fejlesztések, beruházások terén.

 

Az egregyi turisztikai fejlesztés mellett történelmi jelentőségûnek nevezte azt a sikert, melyről nemrég szerzett tudomást az önkormányzat:

 

  • Pozitív elbírálásban részesült a „Hévíz és környékének közösségi közlekedésfejlesztése” címmel beadott konzorciális pályázatunk, melynek 196 millió forintos támogatásával végre elindulhat a helyi járatú közlekedés megújítása – jelentette be a polgármester.

 

A polgármester köszönetet mondott beszédében mindazoknak, akik az elmúlt években munkájukkal, eredményeikkel bármilyen területen hozzájárultak Hévíz sikereihez. Az elismerés jeleként kitüntetéseket adott át.

 

„Hévíz Város Díszpolgára” kitüntető címet nyújtott át Rábai József részére, aki évtizedek óta aktív közéleti szereplője a városnak. A környezetvédelem területén tett elkötelezett szolgálatáért és kiemelkedő munkásságáért kapta a város legmagasabb elismerését.

 

„Hévíz Város Kultúrájáért” díjat vehetett át a Tiszta Forrás Dalkör. A 2002-ben alakult népdalkör szerepléseik során az ország számos területére elvitték városunk jó hírét. 2012-ben elnyerték az Aranypáva fokozatot. „Hévíz Város Fejlesztéséért” díjat nyújtott át a polgármester Benkő Lajosnak. Mint mondta: a termelői piac felügyelője odaadó munkájának köszönhetően a piac színvonala töretlen, mûködése kifogástalan. „Hévíz Város Idegenforgalmáért” elismerésben részesült a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. A város legnagyobb civil szervezete több mint 15 éve képviseli a magán szobakiadók érdekeit.

 

 „Hévíz Város Közszolgálatáért” elismerésben részesült Varga Róbert, aki pedagógusként közel 30 éves példamutató, magas szakmai színvonalú munkát tudhat maga mögött, igazságszeretete és őszinte emberi jelleme miatt diákjai körében komoly tekintéllyel rendelkezik.

 

A kitüntetettek nevében Rábai József mondott köszönetet az elismerésért, a városnapi ünnepség polgárait Kiss László esperes és Benák Krisztián lelkész áldásban részesítette. Az ünnepség záró részeként Szirtes Edina Mókus és a Musica Antiqua együttes lépett fel.