MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz Város Bora 2011 – választás
Az idei évben március 16-án került kiválasztásra Hévíz Város Bora a NaturMed Hotel Carbona****-ban. A négycsillagos szálloda színvonalához méltóan első osztályú helyszíne volt a rendezvénynek.

Az eddigi évek tapasztalata azt mutatja, hogy a bor, mint marketing termék méltó helyet foglal el Hévíz kommunikációjában. Az elmúlt év győztes borából közel 1.600 palack értékesítésében segédkezett a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület tagsága.

A borválasztásnál Baráth Zsolt egyesületi elnök vezényletével a hat fős szakmai zsûrire nehéz feladat várt, hisz a közel három órás választás során 12 pincészet 17 borából kellett a győztest kiválasztaniuk. Nem segített az sem, hogy a fináléba jutott két bor teljesen megosztotta a bírákat. A végső körben maradt félédes cserszegi fûszeres és a későbbi nyertes 3-3 szavazatot kapott.

A társadalmi zsûri véleményét is kikérték az ítészek, így a szoros verseny eredménye: a Szent György-hegyi Fischer pincészet 2007-es évjáratú Badacsonyi Pinot Blanc bora kapta a Hévíz Város Bora 2011 címet, melyet egy éven át viselhet, és április közepén kerül forgalomba.

A jó hangulatú, kedélyes légkörhöz a borok sokszínûsége, a változatos illatok, zamatok mellett bordalok is hozzájárultak.

A Fischer Pincészet tulajdonosa Herr Fischer - Burgenlandból származó magyar kötődésû bortermelő - 2002-ben vásárolta első birtokát Badacsonyban, mely birtok azóta 55 hektárra bővült. Földjén fele-fele arányban megtalálhatók mind a fehér és kék szőlőfajták, különösen a sauvingon blanc, pino blanc, chardonnay, pinot noir, merlot, cabernet franc. Tiszta ízû és illatú borai sikeréhez a gondos technológia is hozzájárul. A győztes pinot blanc-t íz és illatvilágában is fajtájára jellemző, gyógynövényes, citrusos aromák teszik karakteressé, palackban érlelt nemes borrá.

Gratulálunk a díjhoz és hisszük, hogy munkássága, bora hozzásegíti Hévíz Városát méltóan prezentálni a világ felé!

Bővebb információk: Tourinform Hévíz 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2. Tel.: 83 / 540 131 heviz@tourinform.hu

(Forrás: Városháza)