MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévíz Város Napja
Várossá avatásának 16. évfordulóját ünnepelte Hévíz. A Pünkösdi Fesztivál nyitónapján Vértes Árpád polgármester idézte fel a település fejlődésének legfontosabb állomásait, majd Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke köszöntötte az ünnepelteket. A hagyományokhoz híven ebből az alkalomból adta át a város önkormányzata az általa alapított díjakat és kitüntető címeket.

Hévíz város képviselő-testülete a HÉVÍZ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitûntető címet adományozta Simon József festő- és keramikusmûvész részére, a magyar mûvészeti élet Svédországban élő jeles egyéniségének, nemzetünk kulturális életében betöltött szerepéért, mûalkotásai városunknak történő adományozásáért.

Hévíz város képviselő-testülete a PRO URBE HÉVÍZ kitûntető díjat adományozott:
Takács Károlyné nyugdíjas tanárnő részére, Hévízen töltött három évtizedes pedagógiai munkássága - a hévízi Nőklubban kifejtett sokoldalú, eredményes tevékenységének elismeréséül.

Hévíz város képviselő-testülete a PRO CULTURA HÉVÍZ kitûntető díjat adományozta:
- Kator László nyugállományú rendőr alezredesnek Hévízen és a régió területén a baleset- és bûnmegelőzés valamint a közlekedésbiztonság területén végzett több évtizedes munkájáért.
- Móré Imrének, a Svédországban mûködő Södertaljei Magyar Egyesület és Hévíz város közötti több, mint 30 évre visszatekintő kulturális- és sportkapcsolatok kialakításáért.
- Reinhold Klöppinger-nek, Hévíz és a németországi Pfungstadt város közötti több, mint 30 évre visszanyúló kulturális- és sportkapcsolatok kiépítéséért a két település testvérvárosi kapcsolatának kialakításában való közremûködéséért.
- Dr. Szarkáné Lampert Anikó általános iskolai tanárnak, az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskolában végzett több, mint két évtizedes tanári és alkotói munkájáért, valamint a város rendezvények lebonyolításában végzett kiemelkedő tevékenységéért.
- Dr. Labáth György városi fő-állatorvos részére Hévíz városában az állategészségügy terén végzett több, mint négy évtizedes lelkiismeretes munkájáét.
- Lukácsné Horváth Juliannának, a Teréz Anya Szociális Intézmény intézményvezető-helyettesének a nagycsaládosok érdekében, valamint az idősek szociális gondozása terén végzett több évtizedes munkájáért.

Hévíz város képviselő-testülete a HÉVÍZ VÁROS KÖZSZOLGÁLATÁÉRT kitüntető díjat adományozta Demeter Klára általános iskolai tanárnak az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskolában végzett több, mint három évtizedes oktató-nevelő, a tanulók egészségmegőrzése érdekében végzett kiemelkedő gyógy-testnevelő munkájáért.

Hévíz város képviselő-testülete a HÉVÍZ VÁROS KÖZSZOLGÁLATÁÉRT kitûntető díjat adományozta
- Nagy Sándorné óvodapedagógusnak a Hévízi Brunszvik Teréz Óvoda Egregyi tagintézményében végzett több, mint két évtizedes elhivatott nevelőmunkájáért, az óvodai vizuális nevelés, valamint a népi hagyományok ápolásában végzett kiemelkedő tevékenységéért.
- Németh László, a Gazdasági Mûszaki Ellátó Szervezet parkfenntartási csoportvezetője részére, a város parkfenntartásában végzett eredményes, hatékony, odaadó, önzetlen munkájáért.

- Kalaposné Kovács Erzsébet köztisztviselő részére, Hévíz város közszolgálatában végzett több, mint három évtizedes kimagasló színvonalú, nagy szakmai hozzáértéssel végzett anyakönyvvezetői munkájáért.

Hévíz város képviselő-testülete AZ ÉV RENDŐRE kitüntető díjat adományozza Dr. Vajda Gábor rendőr őrnagy, a Hévízi Rendőrőrs őrsparancsnoka részére, a rendőrőrs magas színvonalú, hatékony munkájáért, a közbiztonság és a balesetmegelőzés terén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

(Forrás: HÉVÍZI TV)