MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízen és Zalaegerszegen járt a kínai nagykövet
Háromnapos hévízi látogatásra érkezett pénteken Xiao Quian, Kína februárban kinevezett magyarországi nagykövete.

 

A nagykövet meghívójával, Papp Gábor polgármesterrel szombaton sajtótájékoztatót tartott a városházán. Papp Gábor elmondta: a kormány szándéka, hogy szorosabbra fûzze Kína és Magyarország kapcsolatait, és Hévíz élen szeretne járni ebben. A nagykövet kijelentette, Magyarország jelentős turisztikai vonzerő a kínaiak számára. A világhírû Hévízi-tóról már sokat hallott, de most ki is próbálta a szolgáltatásait, és nagyon meg volt elégedve.

 

A nagykövet jelezte, támogatja, hogy visszaállítsák a két ország közötti közvetlen légi járatot, ez is növelné a kínai vendégek számát. Manninger Jenő, a megyegyûlés elnöke a zalai és kínai kapcsolatok erősödéséről beszélt a tájékoztatón. Xiao Quian délután Zalaegerszegre utazott, a vasárnapot pedig ismét Hévízen tölti.

 

 

Nézze meg galériánkat!
 
 
 
A nagykövet élénken érdeklődött a korszerû technológiák, valamint a cég kínai  partnerei iránt, s felajánlotta a nagykövetség támogató segítségét a kapcsolatápolásban. Kifejtette, nem csak a nagyívû együttmûködések fontosak, a két ország további, s a gazdasági életre is kiterjedő közeledésében a kis lehetőségeket is meg kell ragadni, s ki kell bontakoztatni.
 
 
Forrás: Zaol.hu

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nagykövetet öt fős kíséretét Zalaegerszegen Doszpoth Attila alpolgármester fogadta a városházán, majd egyebek közt ellátogattak a Mould-Tech Kft telephelyére, amely a megyeszékhelyi Ipari Parkban található. A szerszámgyártással foglalkozó cégnél először Egyed Péter ügyvezető tartott prezentációt, bemutatva tízéves fejlődésük legfőbb állomásait, majd Molnár Gábor ügyvezető vezetésével megtekintették az üzemcsarnokban folyó munkát.