MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízen is elindult a Magánszállásadók Országos Szövetsége (MOSZ) szálláshely-minősítő képzése
Az országban másodikként, január 10-én Hévízen is elindult a Magánszállásadók Országos Szövetsége (MOSZ) szálláshely-minősítő képzése. A képzés egyhetes intenzív tanfolyam, melyen az érdeklődő magánszálláshely-adók vehetnek részt.

A minősítés nem kötelező, ám a minősítő jelzéseket csak azok használhatják, akiket a szakemberek már besoroltak.

A magánszálláshelyek a védjegyrendszer keretében meghatározott kritériumok alapján két-, három- és négykoronás jelzéseket kaphatnak. A besorolás négy évre szól, de kétévente felülvizsgálják a döntést. Vannak olyan feltételek, amelyeknek mindenkinek meg kell felelnie. Így – többek között – a fûtés, a rendszeres takarítás, a hûtőszekrény, a hulladékszállítás. Ezen felül pontrendszer szerint plusz pontokat kaphatnak olyan szolgáltatásokért, mint a pihenőkert, a kerti grillező, a WIFI, a szauna, a szolárium, a jakuzzi, az őrzött parkoló, a széf, a prospektusok stb. Két koronához harminc, háromhoz ötven, a négy koronához nyolcvan pontot kell elérni.

A hévízi szövetség számára fontos, hogy a minősített szállásokat külön is szerepeltesse honlapján. Ez utóbbi (a www.maganszallasadok.hu) fejlesztés alatt áll, épp abból a célból, hogy a fogyasztók is tisztában legyenek azzal, hogy mit jelent, ha meglátnak egy két-, három- vagy négykoronás magánszállást. Ezen az oldalon panasszal is élhetnek azok a vendégek, akik szerint a vendéglátóhely nem felelt meg az előzetesen elvártaknak.

(Forrás: Városháza)