MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízen pihent Habsburg Ottó
„Úgy érzem ide is tartozom, hiszen a város díszpolgára vagyok” – mondta Hévízen Habsburg Ottó, aki többszöri röpke látogatás után első alkalommal töltött hosszabb időt a településen. A Páneurópai Unió elnöke tíznapos gyógykúrája zárásaként a sajtó munkatársaival is találkozott a Hévízgyógyfürdő Kht. Hetes Házában. Fáradhatatlan politikusként nem csak hévízi élményeiről, hanem a magyarság jövőjéről is beszélt.

Habsburg Ottó és fia, György valamint a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház vezetősége együtt fogadta a sajtó képviselőit. A lassan 95. életévét betöltő politikus ezúttal is rendkívüli szellemi frissességéről és energikusságáról tett tanúbizonyságot a beszélgetésen.
- Nagyon sok helyre hívtak mostanában, intettek is, hogy fárasztó lesz. Kicsit rosszul éreztem magam, s azt mondtam: szeretnék Hévízre menni. Tényleg, bámulatos volt. Gyönyörû szép ez a vidék, kiváló adottságokkal, ezzel a hatalmas tóval, amely óriási lehetőségeket rejt. Minden megvan, ami a turizmus sikerének előfeltétele. Csak ki kell építeni, meg kell csinálni valamennyi fejlesztést, hogy mások is megtudják, mit kínál Hévíz. Azonkívül olyan kedvesek itt az emberek! – tette hozzá Habsburg Ottó, aki nem csupán városunk, hanem a magyarok jövőjéről is szólt. - A magyarság jövőjét tekintve optimista vagyok. Mert igaz, hogy kicsinyek vagyunk, de a magyarság már annyi tragédiát túlélt, s annyi tehetséges embert adott a világnak. Hol van még egy olyan ország, amelynek tizenkilenc Nobel-díjasa van? Amerikának lehet hogy akad, de idegen nevekkel. Gondolják meg azt is, hogy mi egészen sötéten kezdtük. Gondolok itt Trianonra és így tovább, de hol vagyunk ma! Mi mindent sikerült megtennünk, mi mindent sikerült elérnünk? A magyarság megmutatta képességeit. A globalizációban nem látok veszélyt, sőt ellenkezőleg, hiszen a nemzetünk eddig is, mindig megtartotta magát. Jöttek be németek, szlávok és ezek a népcsoportok ma mind magyarok. Megéltünk mindenféle változást a világon. Azt hiszem a múlt sikerei mutatják, hogy ha meg tudunk felelni a magyar múltnak, tanulunk az elkövetett hibákból, akkor gyönyörû szép jövőnk lehet – fejtette ki optimizmusának alapjait Hévíz város díszpolgára.

(Forrás: HÉVÍZI TV)