MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízi Boksz Team-Nyáron is folytatják az edzéseket
A nyári szünetben is folytatja edzéseit a hévízi ökölvívó szakosztály, a kezdeti sikerek után semmiképpen sem szeretnének ugyanis kihagyni egyetlen hetet sem gyakorlás nélkül.
  • Első versenyünkön, melyet nemrégiben Pécsett rendeztek meg, három versenyzőnk is sikerrel szerepelt, sőt Hoffer Laura ökölvívónk egy pécsi bajnokot is maga mögé utasított – idézte fel az első komoly sikert Árvai Rudolf.

A Hévízi Boksz Team edzője elmondta: szeptemberben indult Hévízen útjára az ökölvívás oktatás, Kepli József János alpolgármester biztatására, Zsuffa Oszkár edző szakmai támogatásával, illetve a maga szakmai tapasztalataival. A két edző 17 ökölvívó felkészítését végzi, s ahogy a beszélgetésből kiderült: az életkor egyáltalán nem akadály.

  • Legfiatalabb játékosunk mindössze hétesztendős, a legidősebb pedig 40 – így Zsuffa Oszkár. – A korosztályok közötti különbség egyáltalán nem okoz gondolt a felkészülésben, hiszen mindenki a maga fizikai állapotának, felkészültségének megfelelő edzéstervet hajt végre, s teljesen külön tudunk foglalkozni a hobbi szinten edzőkkel és a versenyedzőkkel is.

Zsuffa Oszkár egyébként karatésként kezdte nyolc évvel ezelőtt, majd megismerkedett a boksszal, s igen hamar segédedzői lehetőséget ajánlottak számára. Külföldön is bokszolt, s Magyarországra visszatérve a sors Keszthelyre irányította, ahol Árvai Rudolffal megismerkedve előbb a keszthelyi, majd – ez év őszétől – a hévízi ökölvívók felkészítését végzi. Árvai Rudolf keszthelyi születésû, szakmai tudását korábban más városokban is kamatoztatta; 25 éven át Kaposváron edzősködött, majd Keszthelyen alapította meg az ottani, s aztán Hévízen a városi ökölvívó szakosztályt.

  • A hévízi önkormányzattól sok támogatást kaptunk az induláshoz, többek között az önkormányzat biztosítja számunkra az edzések helyét. Ez nekünk óriási segítség, sőt kellemes csalódás is volt. Edzői múltamban ugyanis sokszor találkoztam azzal az ígérettel, hogy igen, adunk helyet, segítünk, jelezzetek, ám amikor arra került a sor, hogy ténylegesen támogatásra lett volna szükségünk, valahogy sose jött össze. Itt, Hévízen egészen más volt a helyzet, és ez nekünk nagyon pozitív csalódás volt – mondta Árvai Rudolf.

Az edzők elárulták: céljuk magyar bajnoki címek megszerzése, s néhány éven belül Hévízen szeretnének területi versenyt szervezni. A felkészítés ennek fényében történik, ezért sem hanyagolják az edzéseket a nyár folyamán sem. Júliusban pedig Harkányban vár rájuk újabb küzdelem, melyen szeretnének Hévíz számára újabb sikert elkönyvelni.