MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízi íjász diákolimpikonnal büszkélkedhetünk
Hévíz számára bajnoki cím megszerzésével zárult a Magyar Íjász Szövetség szervezésében rendezett diákolimpia központi döntője Budapesten.

A versenyen közel kétszázan indultak. A hévízi íjászok a régiós fordulókon rendre jól szerepeltek, Bencsik Márk kategóriáját mindenhol megnyerte, Szüts Mátyás is mindig dobogós volt, így jó eséllyel indultak a központi döntőn. Az elmúlt időszakban a versenyzők maximális erőbedobással készültek a versenyre.

 

Olimpiai serdülő korosztályuk az egyik legnépesebb volt húsz versenyzővel. Márk biztos és egyenletes teljesítménnyel végig vezette a mezőnyt és megnyerte a versenyt, így ismét -   ahogyan a 2014-es évben is -  Diákolimpiai Bajnoki címet szerzett. Mátyás az első fordulóban a negyedik helyen állt, a második körben fordított a versenyen és a harmadik helyet szerezte meg. A Hévíz SK harmadik versenyzője, Dancsák Dénes irányzék nélküli reflexíj kategóriában negyedik helyen végzett.

 

Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke, az íjász szakosztály vezetője elmondta: nagyon tanulságos és érdekes verseny zajlott a fővárosban. Márk esetében a kiegyensúlyozott jó teljesítmény  a megfelelő mentális állapotnak volt köszönhető, negtív hullámai nem voltak a sorozatok között. Mátyás képes volt az első kör után a korábban tanultakat alkalmazva megfordítani a versenyt és dobogós helyezést elérni. Dénesnek ez volt az elő erőpróbája.

 

- A versenysorozatot végigkísérve reménykedhetünk a dobogós helyezésben, de a dobogó legfelső foka nem lehetett biztosan reális cél, mivel Márk most lépett fel ebbe a kategóriába, és különösen erős ellenfelei voltak. Büszkék vagyunk az elért eredményekre, sikerült ismét Hévíz város hírnevét öregbítenünk egy újabb Diákolimpiai Bajnoki címmel – összegezte a szakosztály vezető.