MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízi siker a Festetics Futamon
Hévíz is képviselteti magát a szeptemberben megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta elnevezésû rendezvényen, melynek kiemelt célja a hagyományőrzés és lovassport népszerûsítése, a magyar lovas hagyományok életben tartása.

A hévízi indulás lehetősége a fürdővárosban élő Zerényi Luca nevéhez köthető, aki angol telivér lovával, a Nemzeti Vágta előfutamaként Gyenesdiáson rendezett Festetics Futamon elért második helyével vívta ki az országos futamon való indulás esélyét, lehetőségét.

Zerényi Luca egy évtizede lovagol, aktív és sikeres tagja a Hévízi Lovas Klubnak, korábban megyei ifjúsági versenyt is nyert.

A jelenleg Budapesten, a Kodolányi Főiskolán tanuló ifjú hölgy alapvetően díjugratásban versenyez, ám – mint mondta – komoly kihívásnak érezte a Nemzeti Vágta előfutamán való indulást. Az elmúlt évben már részt vett a gyenesi előfutamon, akkor még azonban alapvetően díjugratásban „jártas” lóval indult. A mostani versenyre már az említett angol telivérrel jelentkezett, s mint látható, komoly eredményt is sikerült elérniük.

Luca nevezéséhez Hévíz Város Önkormányzata nyújtott anyagi támogatást, hiszen – ahogyan Papp Gábor polgármester fogalmazott – a város számára fontos volt, hogy a nemzeti hagyományokat ápolni, feleleveníteni kívánó Nemzeti Vágtán a város is képviseltesse magát. Külön öröm, hogy Luca szereplése ilyen sikeres volt; az önkormányzat a szeptemberi, Hősök terén megrendezendő Vágtán való indulás felkészülésében is támogatni kívánja a versenyzőt  – tette hozzá a polgármester.