Veress Ferenc, a Hotel Panoráma szakácsa ezüstérmet szerzett, a Hotel Helios chefje, Mayer Tibor diplomát vehetett át a szakértő zsûritől.A versenyt és a nemes versengést Hévíz város önkormányzata is támogatta.
A versengésen 34 nemzet 1800 versenyzője vett részt, 1300 versenyző alkotta a csapatokat, 500 versenyző indult az egyéni kategóriákban. Az 50 főből álló a zsûri napi 1100 adag ételt bírált el, s a mérleg szerint 45 000 látogatót vonzott a nagyszabású rendezvény.
A zsûri nagyon szigorú volt. A nemzeti csapatoknál a 34 nemzet közül hidegkonyhában mindösszesen egy országnak adtak aranyérmet (Svédország), míg melegkonyhában is csak négy ország örülhetett az arany minősítésnek (Svédország, Norvégia, Németország és Kanada).
A szakácsverseny hévízi résztvevői nemcsak konyhamûvészetüket mutatták be, de megismertették a résztvevőkkel és a szakácsolimpia látogatóival Hévíz városát is, prospektusok, leporellók segítségével.
Veress Ferenc, a Hotel Panoráma cheje ezüstérmet szerzett, a Hotel Helios chefje, Mayer Tibor diplomát vehetett át a szakértő zsûritől. A versenyt és a nemes versengést Hévíz város önkormányzata is támogatta.
A versengésen 34 nemzet 1800 versenyzője vett részt, 1300 versenyző alkotta a csapatokat, 500 versenyző indult az egyéni kategóriákban. Az 50 főből álló a zsûri napi 1100 adag ételt bírált el, s a mérleg szerint 45 000 látogatót vonzott a nagyszabású rendezvény.
A zsûri nagyon szigorú volt. A nemzeti csapatoknál a 34 nemzet közül hidegkonyhában mindösszesen egy országnak adtak aranyérmet (Svédország), míg melegkonyhában is csak négy ország örülhetett az arany minősítésnek (Svédország, Norvégia, Németország és Kanada).
A szakácsverseny hévízi résztvevői nemcsak konyhamûvészetüket mutatták be, de megismertették a résztvevőkkel és a szakácsolimpia látogatóival Hévíz városát is, prospektusok, leporellók segítségével.